Genç Öğretmen Adayları Mezuniyet Sevinci Yaşadı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi’nin 9 bölümü için, Kongre Merkezi Bordo salon ve İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda mezuniyet törenleri düzenlendi. 27 Mayıs-1 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen törenlerde, yüzlerce öğrencimiz mezun olmanın sevinci ve gururunu yaşadılar.

Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nün töreninde yaptığı konuşmada, hayırsever iş adamı merhum İzzet Baysal’ın ve devletimizin önemli katkılarıyla 1992’de kurulan üniversitemizin, vakıf destekli bir devlet üniversitesi olarak Türkiye’deki örneklerinden farklı olduğunu, Eğitim Fakültesi’nin de ülkemizdeki 100’ü aşkın fakülte arasında 7’nci sırada yer aldığını söyledi.

Konuşmasında öğrencilere seslenen Bahar, “Vatanın her hangi bir yerinde görev yaparken, milli ve manevi değerlere bağlı bir öğretmen ve bu ülkenin bir vatandaşı olarak, bir haksızlık karşısında ve vatan, millet, devlet, bayrak gibi kutsal değerlerimiz söz konusu olduğunda cesurca dimdik ayakta durabildiğinizde aldığınız eğitimi hak etmiş olduğunuza inanacağım ve hakkımı sizlere helal edeceğim. Bunu yapacağınıza canı gönülden inanıyorum.” diye konuştu.

Mezuniyet törenleri; öğrenci etkinlikleri, temsili atamalar, öğretmen yemini edilmesi ve kep atma törenleri ile sona erdi.

Önceki İçerikLojman Tahsis Komisyon Duyurusu
    Sonraki İçerikYeniçağa Yaşar Çelik MYO 2015-2016 Yılı Mezunlarını Törenle Uğurladı