Genç Beyinler Topluluğu Yabancı Dil Problemine Dikkat Çekti

AİBÜ Genç Beyinler Topluluğu, öğrencilerin yabancı dil öğrenme sorununa dikkat çeken ‘Neden Öğrenemiyoruz?’ konulu bir seminer düzenledi. Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan AİBÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seyit Rıza Tiğrek, öğrenmeyi ve gelişmeyi önyargıların engellediğini belirterek, yıllarca eğitim verilmesine rağmen öğrencilerin İngilizce öğrenemediğine işaret etti.

Seminere katılan öğrencilere İngilizcede ezberlemeyi tavsiye eden Tiğrek, “Öğrenme hatırlamayla yani ezberlemeyle başlar. İngilizcede ezberlemek, 2 yaşındaki çocuk bir dili nasıl konuşuyorsa onu yapmak demektir. Yani duyduklarını ezberlemektir. Peki çocuk duyduklarını analiz ediyor mu, cümle kuruyor mu? Hayır, sadece yapabildiği kadar tekrarlıyor. Sonra anlama ardından ise uygulama kısmı geliyor. Yani ezberlediğiniz cümleleri doğru yerlerde ve doğru şekilde kullanmaya çalışıyorsunuz. Bütün bunları yapabildikten sonra grameri öğrenmeye başlıyorsunuz. Türkiye’de bu yapı önce gramer sonra konuşma şeklinde olduğu için verimli sonuç alınamıyor.” diye konuştu.

Seminerde programlama konusuna da değinen Tiğrek, gelecekte programlamanın öneminin daha da artacağına dikkati çekerek, “Programlamayı eğitimin içine dahil etmeliyiz. Beynimizi geliştirmek için en uygun malzeme programlamadır, eğitim kalitesini de yükseltecektir.” dedi.

Önceki İçerikGıda Konferansı
    Sonraki İçerikMudurnu Süreyya Astarcı MYO Öğrencileri Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu’na Katıldı