Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden Dokuma Çalıştayı

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü etkinlikleri kapsamında, geleneksel sanatlarımızı tanıtmak ve kültürel değerlerimizi doğru aktarmak amacıyla, gençlere yönelik dokuma çalıştayı gerçekleştirildi.

Fakültenin 211 No’lu Dokuma Atölyesinde, Dr. Öğr. Üyesi Pakize Kayadibi danışmanlığında düzenlenen “Dokumayı Deneyimle” çalıştayının ikincisine, Bolu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Çalıştaya; Üniversitemiz Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Azize Aktaş Yasa ve Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Filiz Yıldız ile katılımcı lisenin moda tasarımı ve el sanatları öğretmenleri de katıldı.

Çalıştay kapsamında, çağdaş dokuma tezgahlarında bezayağı başta olmak üzere aşama aşama temel dokuma uygulamaları yapan öğrencilere, Anadolu dokumaları ve motifleri ile kumaş çeşitleri ve kumaşın nasıl elde edildiğine ilişkin temel bilgiler de verildi. Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tanıtılarak, faaliyetleri anlatıldı.

Önceki İçerikMotiflerle Kıbrıscık Seramik Sergisi
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Prof. Dr. Erdal Bekiroğlu’nun Annesinin Vefatı)