Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ebediyete İntikâlinin 78. Yılında AİBÜ’de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 78’inci yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gölköy Yerleşkesi’ndeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, özlem, saygı ve minnetle anıldı. Törene, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayrettin Öztürk ve Prof. Dr. Erol Ayaz, dekanlar, müdürler, bölüm başkanları, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk’ün anıta çelenk sunmasının ardından saat 09.05’te saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu.

İlk törenin ardından AİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Metin, İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda, “Atatürk’ün Milli Dış Politikası” konusunda konferans verdi.

Doç. Dr. Ömer Metin, konferansta Mustafa Kemal ve milli mücadele kahramanlarının, ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyerek Çağrı Bey’in, Alaaddin Keykubat’ın, Alparslan’ın, Ertuğrul Bey’in, Orhan Gazi’nin, Fatih Sultan Mehmet’in ve yüz binlerce isimsiz kahramanın yolundan gittiklerini belirterek, “Kurtuluş Savaşı’nda Türk Milletinin kazanmış olduğu zafer, Asya’nın bir ucundaki Endonezya’dan Hint yarımadasına, Ortadoğu’dan Afrika’ya kadar sömürge ya da yarı sömürge haline getirilmiş tüm ülkeler için sadece sevinç kaynağı olmakla kalmamış, milyonlarca insan için de umut kaynağı olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Metin, “İçinde bulunduğumuz bugünlerde Ortadoğu’da haritalar yeniden çizilirken, Türkiye’nin bütün enerjisini iç politikaya yöneltmek, mümkünse devletimizi parçalamak üzere 15 Temmuz hain darbe girişimi gerçekleşmiştir. Bu girişim, Atatürk’ün ve bu devletin kurucu temel değerlerinin önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Eğer yurt içinde bir birlik ve beraberlik olmazsa ne yurt dışındaki ne de bölgede yaşananların bizim için hiçbir önemi olmaz düşüncesindeyim.”diye konuştu.

Mustafa Kemal’in askeri öğrencilik yıllarında başlayan vatan tutkusunun, ölümüne aylar kala ağrılar içinde Hatay için vermiş olduğu mücadelede zirve yaptığını vurgulayan Metin, sözlerini, “Unutmayınız ki hiçbir mevki, makam, maddi beklenti içinde olmadan, bu ülkeye hizmet edecek birçok vatansever var olmaya, bu bayrağı daha ileriye taşımaya devam edecektir.” diye tamamladı.

Konferansın sonunda, Doç. Dr. Ömer Metin’e Rektör Yardımcısı Erol Ayaz tarafından çiçek takdim edildi.

Önceki İçerikProf.Dr. Hayri Coşkun’un 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı
    Sonraki İçerikZiraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı