Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bahar Yarıyılı Yüksek Lisans Öğrenci Alımı

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, lisans mezunlarına yeni bir kariyer imkânı sunuyor. Lisans mezunları için açılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı, yeniden öğrenci alıyor.

    Tezli yüksek lisans programına başvurabilmek için Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği bölümlerinin birinden mezun olmak, 50 yabancı dil puanına sahip olmak ve 55 ALES (söz) puanına sahip olmak şartı aranmaktadır. Başarılı olan 20 aday tezli yüksek lisans programında eğitim hakkına sahip olacaktır. Bilimsel hazırlık alma zorunluluğu olmayan öğrenciler, iki ders dönemi eğitim alarak başarılı bir şekilde dersleri geçmesi halinde tez çalışmasına geçebilmektedir.

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü hem dünyada hem Türkiye’de gün geçtikçe ivme kazanan bir alan haline gelmiştir. Açılan tezli yüksek lisans programı ile birlikte bu alanda, mezun olan öğrencilerin akademik alanda yer alması, sektörel bilgi ve becerilerinin artırılması gibi kazanımların gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programına başvurular 01-07 Şubat 2021 arasında yapılacaktır.

    Gerekli bilgi ve başvurular için https://lisansustu.ibu.edu.tr/lisansustuislemler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Önceki İçerikTaziye Mesajı (Öğr. Gör. Kemal Kılınç’ın Annesinin Vefatı)
    Sonraki İçerikBAİBÜ ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Lisansüstü Eğitimde İşbirliği