Fen Edebiyat Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı ve 2019-2020 Akademik Yılı açılış töreni gerçekleştirildi.

Kongre Merkezi Yeşil Salonda düzenlenen toplantının başkanlığını, Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaman yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan Akademik Genel Kurul toplantısının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Yaman, yeni akademik yılın tüm öğretim elemanlarına ve personele hayırlı olmasını temenni etti.

Fen Edebiyat Fakültesi hakkında genel bilgiler vererek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Yaman, deneyimli ve köklü bir fakülte olan Fen Edebiyat Fakültesi’nde eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden 9 bölümde, 140 öğretim üyesinin görev yaptığını kaydederek, “Bu bağlamda şunu özellikle belirtmek istiyorum: Ben göreve başladığımda işleyişi düzgün, sıkıntıları az, oturmuş bir fakülte devraldım. Benden önce başta Sayın Hamit Hocam olmak üzere emeği geçen tüm dekanlara ve yönetimlere teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Yaman, özetle “1 Ocak 2018’den itibaren fakültemize dışarıdan 7 akademisyen dahil oldu. 22 akademisyenimizin de akademik unvanları yükseldi. Öğrenci sayılarımızda da bu sene artış var. 2019’da Biyoloji Bölümü’nde 52, Fizik’te 25, Kimya’da 58 öğrencimiz eğitim görüyor. Ama en çok tercih edilen bölümler, Psikoloji ve Sosyoloji. Türk Dili’de öyle. Toplam 635 yeni öğrencimiz geldi bu yıl. Bununla birlikte toplamda 3 bin 315 öğrenciye ulaştık. Mezun sayımız da tabii ki epeyce yüksek, 5 bin 792’ye ulaştı bu sayı. Yüksek lisans ve doktorada da iyi durumdayız. 172 yüksek lisans ve 124 doktora öğrencimiz var şu anda. 2018 ve 2019’da ulusal ve uluslararası yayınlanan makale sayılarımız da toplam 104.” ifadelerini kullandı.

Göreve geldiği günden bu yana fakültede gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Yaman, özetle “Fakülte binası onarım ve bakım çalışmaları yaptık. Mekân problemlerini çözüme kavuşturmaya çalıştık.  Emekli öğretim üyeleri ve ulusal ve uluslararası misafir öğretim elemanları için oda tahsis ettik. Öğrencilerin fakülteye girişteki yol sıkıntısını giderdik. Gözlemlerimizden biri de laboratuvar ihtiyaçlarıydı. Özellikle Fen Bilimleri bölümlerinde laboratuvar talepleri oluyordu, 3 laboratuvar daha kazandırıyoruz fakültemize, 15 güne kadar hazır olması bekleniyor. Ayrıca 20 bilgisayar alımı yaptık fakültemiz için.” diye konuştu.

“Akademisyenlerimizi Proje Üretmeye Teşvik Etmek Amacıyla Proje Eğitimleri Vermeye Başladık ve Bunun Faydasını da Gördük.”

“Nitelikli bilimsel alt yapıya sahip köklü bir fakülteyiz.” diyerek konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Yaman, konuşmasında özetle şunları kaydetti:

“Akademisyenlerimizi proje üretmeye teşvik etmek amacıyla proje eğitimleri vermeye başladık ve bunun faydasını da gördük. Şu ana kadar 5 adet 1002 projesi yapıldı. Bunun 3’ü bizim eğitimlerimize katılan asistan öğretim üyesi arkadaşlarımıza ait. Geçen yıllarda 1001 ve 1002 proje sayımız gerçekten çok azdı. Bu yıl birinci dönem, 1001 proje sayımız 4 oldu. 2’sinin fakültemizden olması bizim için büyük bir gurur kaynağı aynı zamanda. Şu anda ikinci dönem için hazırlanıyoruz. Fakültemizin özellikle Ar-Ge yönünü geliştirmek istiyoruz. Proje ve makale üretimi ve sayısını artırmayı istiyoruz. Enerjimizi, gücümüzü, potansiyelimizi buna harcamamız gerekiyor. Bir standart olsun, Fen Edebiyat Fakültesi’nden her dönem en azından 2 adet 1001 projesi çıkmalı diye düşünüyoruz.

Fakülte onarım ve bakım çalışmaları da devam edecek. Çarşamba seminerleri yapmayı planlıyoruz, bunun için desteklerinizi bekliyoruz. Edebiyat bölümümüzü güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü açmayı istiyoruz. Popüler bir bölüm, ek kontenjanlarla yüzde 105’e dayanan doluluk oranı var.  Bunun için geniş bir dosya hazırladık ve dönem başında başvuruyu yaptık. Aralık ayından itibaren savunmalarımızı yapacağız. Bölümü fakültemize kazandırabilirsek güzel olacağını düşünüyorum. Ardından da fakültemizi Fen ve Edebiyat olarak 2’ye ayırarak geliştirmeyi hedefliyoruz.”

Açılış konuşmasının ardından Fen Edebiyat Fakültesi’ne yeni katılan akademisyenler ile 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle kadroya atanan öğretim üyelerine cüppe giydirme töreni yapıldı. 2019 yılı birinci döneminde TÜBİTAK 1001 ve 1002 projeleri desteklenmiş öğretim üyeleri ile emekliye ayrılmış personele ise hediyeleri takdim edildi.

Akademik Genel Kurul toplantısı gündem maddeleri görüşüldü, öneri ve temenniler dile getirildi.

Önceki İçerikRektör Alişarlı Eminevim Temsilcilerini Kabul Etti
    Sonraki İçerikAKİMER’den İslâm’da İnfak Konferansı