“Fair Play, Sadece Spor’da Değil Her Alanda Yaygınlaşmalı”

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) temsilcileri, fair play olgusunun geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla, çeşitli üniversitelerde düzenledikleri “Fair Play Üniversiteler Kervanı” projesi kapsamında, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) BESYO öğrencileri ile bir araya geldiler.

Proje kapsamında üniversitemize gelen TMOK Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü, CIFP Dünya Fair Play Konseyi Üyesi ve EFPM Avrupa Fair Play Birliği 2. Başkanı Erdoğan Arıpınar, TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay ve komisyon üyeleri Haldun Domaç, Teoman Güray, Remzi Yılmaz ve Semra Demirer ile Milli Atlet İsmail Akçay ve Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, ilk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Hayri Coşkun’u makamında ziyaret ettiler. Ziyarete, BESYO Müdürü Doç. Dr. Ümid Karlı ile Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Birol Yalçın da katıldı.

Ziyarette, Erdoğan Arıpınar Rektör Coşkun’a şilt ve madalya takdim etti; Coşkun ise Arıpınar’a üzerinde AİBÜ logosu bulunan çini bir tabak hediye etti.

Proje kapsamında ikinci olarak, İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde TMOK Fair Play Komisyonu tarafından ulusal ve uluslararası alanda organize edilen Fair Play Karikatür Yarışmasında dereceye giren karikatürlerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi. Bolu Valisi Aydın Baruş ve Rektör Coşkun’un da katıldığı açılışın ardından, moderatörlüğünü Doç. Dr. Ümid Karlı’nın yaptığı Fair Play konulu panel düzenlendi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, fair play anlayışının sadece sporda değil her alanda yaygınlaştırılmasının önemine dikkati çekerek, “Ünlü Kırgız edebiyatçısı Cengiz Aytmatov, ‘Önemli olan her gün insan olmaktır.’ der. İster sporcu, ister doktor, ister mühendis olalım, hangi mesleği yapıyorsak yapalım bizi insan yapan, insan onurunun gerektirdiği tüm hâl ve hareketleri içerisinde barındıran, fair play olgusu ve bu olgunun özümsenmesidir.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. Ümid Karlı ve BESYO öğretim üyelerine, Vali Baruş, Rektör Coşkun ve TMOK Temsilcileri tarafından madalyaları takdim edildi.

Önceki İçerik24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı
    Sonraki İçerik24 Kasım Öğretmenler Günü, AİBÜ’de Kutlandı