Erasmus Programıyla Avrupa’ya Gidecek Öğrencilere Oryantasyon…

Erasmus kapsamında eğitimlerine yurt dışındaki üniversitelerde devam etmeye hak kazanan öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi. Programda öğrencilere, yabancı ülkelerin toplumsal yapılarına daha kolay uyum sağlayabilmeleri için neler yapmaları gerektiği hakkında bilgi verildi; sözde Ermeni soykırımı gibi ülkemizle ilgili merak edilen olumsuz sorular karşısında nasıl bir yol izlemeleri gerektiği anlatıldı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Sosyal Tesisi’nde düzenlenen programa, Erasmus kapsamında yaz döneminde staj yapacak öğrenciler ile 2015-2016 Akademik Yılı’nda eğitim öğrenim amacıyla yabancı üniversitelere gitmeye hak kazanan öğrenciler katıldı. Program kapsamında, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hamit Coşkun, ‘Stresle Baş Etme ve İletişim’; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kamer Kasım ise ‘Türk Dış Politikası’ hakkında öğrencileri aydınlattılar. Programda ayrıca Erasmus Koordinatörlüğü’nden Fırat Beştaş, öğrenim hareketliliği; Özlem Yelda Dilmen ve Dilda Göçmen Çelik ise staj hareketliliği hakkında öğrencilerin merak ettikleri soruları cevapladılar.

Önceki İçerikYaylı Çalgı Resitalleri
    Sonraki İçerikDüzce Valiliği’ne Ziyaret