Erasmus+ Ka131 Bilkon Konsorsiyumu Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları

2022-2023 akademik yılı (2021 ve 2022 Projesi) Erasmus+ Batı Karadeniz İlahiyat ve Toplum Bilimleri Konsorsiyumu (BİLKON) Staj Hareketliliği kapsamında AB ülkelerinde “Staj Yapmak” isteyen öğrencilerimiz için Erasmus+ Hareketlilik Programları başvuru süreci başlamıştır. Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından kararlaştırılan başvuru süreci şu şekildedir:

• Başvurular 14 Aralık 2022 tarihinde başlayıp 29 Aralık 2022 tarihi mesai bitiminde son bulacaktır.
    • Başvurular http://uyg.ibu.edu.tr/erasmus-basvuru Adresinden online olarak yapılacak olup istenilen evraklar sisteme düzgün, okunaklı ve eksiksiz olarak yüklenmesi gerekmektedir.
    • Programa sadece İlahiyat, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, İşletme, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Hukuk Bölümlerinde okuyan öğrenciler başvurabilir.
    • Mezun olmuş öğrenciler başvuruda bulunamaz.
    • Kayıt donduran öğrenciler hareketlilikten yararlanamaz.
    • Programdan yararlanabilmek için başvuruda bulunacak olan ön lisans ve lisans öğrencilerinin son transkript notları (GANO) 4 üzerinden en az 2,20 (100’lük sistemde karşılığı belirtilecek), yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise 4 üzerinden 2,5 olmalıdır.
    • Staj hareketliliği için yabancı dil baraj puanı 60 olarak belirlenmiştir.
    • Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu’nun aşağıda belirtilen tarihlerde yapmış olduğu Erasmus dil yeterlilik sınavlarından (proficiency test) ya da YÖKDİL, YDS gibi ÖSYM tarafından yapılan sınavlardan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilmiş yabancı dil sınavlarından en az yukarıda belirtilen puanı almış olmak. Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından aşağıda belirtilen tarihlerde yapılmış olan sınavlar geçerlidir. Bu sınavlar şunlardır:
    •     22 Ekim 2021
    •     02 Mart 2022
    •     20 Nisan 2022
    •     21 Ekim 2022
    • 2021 projesi için 4, 2022 Projesi için 4 olmak üzere toplamda 8 kişilik kontenjan planlanmaktadır. Ayrıca bütçemize göre yedek öğrenci seçilmesi planlanmaktadır. Öğrencilerimizin başvurularına göre kontenjan sayıları değişebilecektir.
    • Staj yapmak isteyen öğrencilerimiz staj yapacakları ülke (Avrupa Birliği) ve kurumları (iş yeri, enstitü veya okul) kendileri belirleyip, Erasmus Koordinatörlüğüne bildireceklerdir. İhtiyaç haline Erasmus ofisi proje kapsamında staj yeri bulmada yardımcı olabilecektir.
    • YTB burslusu olarak Üniversitemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin akademik eğitim döneminde (güz-bahar) Erasmus programından faydalanmaları durumunda, YTB burslarında kesinti yapılabilecektir.

Başvuruların değerlendirilmesinde kullanılacak ölçütler ve ağırlıklı puanlar şunlardır: TIKLAYINIZ

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/ktu4
    Önceki İçerikErasmus+ Türkçe’nin Öğretimi Konsorsiyumu (Tesıad) Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları İlanı
    Sonraki İçerikChemical Abstracts Service (CAS) – SciFinder Deneme Erişimi