Erasmus Hareketlilik Programları için Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 18 – 19 Eylül 2018 tarihlerinde, Erasmus Hareketlilik Programları için Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı yapılacaktır.

2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde ve sonraki iki yılda açılabilecek Erasmus+ öğrenci öğrenim ve staj hareketliliği programlarından yararlanmak isteyen Üniversitemiz öğrencileri 03-14 Eylül 2018 tarihleri arasında https://ydyobasvuru.ibu.edu.tr/ linkinden online sınav başvurusu yapabilirler.

Sınava katılacak öğrenci sayısını belirleyebilmek ve sınav düzenlenmesine ilişkin masraflara ayrılan kaynakların israfını engellemek üzere sınava başvurup da mücbir bir sebep olmaksızın katılmayan öğrencilerden, yükseköğrenim kapsamındaki herhangi bir hareketliliğe tekrar başvurmaları halinde, ağırlıklı seçim puanlarından “-5 puan” düşürülecektir. Sınava katılacak öğrencilerden başarı puanı olarak 100 üzerinden en az 60 puan almaları beklenmektedir.”

Önceki İçerikÜniversite Yaşadığı Kente Her Alanda Katkı Sunmaya Devam Ediyor
    Sonraki İçerikEğitim Fakültesi’nde Özel Yetenek Sınavları Başarıyla Tamamlandı