Engelli Öğrencilerimiz Düzenlenen Yemekte Bir Araya Geldiler

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) eğitim gören engelli öğrencilerimiz, Engelli Öğrenci Danışma ve Koordinasyon Birimi’nin düzenlediği yemekte bir araya geldiler. Sosyal Tesisteki yemekte öğrencilerimizi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk ile Özel Eğitim Bölümü ve Engelli Öğrenci Danışma ve Koordinasyon Birimi’nden öğretim elemanları ağırladı.

Öğrencilerimizin yaşadıkları sorunlarını paylaştıkları yemekte kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Öztürk, gençlerin tıpkı diğer öğrencilerimiz gibi kendi emekleriyle üniversitemizi kazandıklarını ve her öğrencimiz gibi eşit hak ve imkânlara sahip olduklarını hatırlattı. Öztürk, acıma duygusundan uzaklaşılarak engelli öğrencilerimize gereksinim duydukları fiziksel ve sosyal imkânların sağlanması gerektiğinin bir kez daha altını çizdi ve üniversite olarak bu tür sorunlara çözüm bulmak için çaba gösterdiklerini anlattı.

AİBÜ Engelli Öğrenci Danışma ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Elif Sazak Pınar da yaptığı konuşmada, BESYO Ek Binası 128 No’lu odada bulunan Engelli Öğrenci Danışma Ofisi’nin pazartesi günleri danışmanlık hizmeti verdiğini ve öğrencilerimizin bu hizmetlerden yararlanabileceğini ifade etti. Pınar, engelli öğrencilerimizin tüm sıkıntılarını kendisiyle iletişime geçerek paylaşabileceklerini de vurguladı.

Önceki İçerik2016-2017 Akademik Yılı Erasmus+ Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı Başvuruları
    Sonraki İçerikAİBÜ’de Viyolonsel Resitali…