Eğitim Fakültesi’nde Özel Yetenek Sınavları Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği ve Resim İş Öğretmenliği’nde özel yetenek sınavları yapıldı.

Sınavlar, 26-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında Eğitim Fakültesi ile İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirildi.

Her iki anabilim dalında sınavlar, iki aşamalı gerçekleştirildi. 26 ve 27 Ağustos tarihlerinde yapılan Müzik Öğretmenliği sınavlarında adayların, işitsel algı, müziksel bellek, müziksel dikte deşifre yeterlilikleri, çalma ve söyleme beceri ve yeterlilikleri değerlendirildi.

Sınava girecekleri saati heyecanla bekleyen adaylar, dikte, tek ses tekrarı, çok ses ayrıştırma, tartım, melodik hafıza, ezgi tamamlama ve solfej deşifresi başlıklarının değerlendirildiği ilk aşamada ter döktüler.

İlk aşamayı başarıyla tamamlayan adaylar, ses ve çalgı alanlarının değerlendirildiği ikinci aşamaya girdiler.

Resim İş Öğretmenliği’nde ise sınavlar, 27 ve 28 Ağustos tarihlerinde yapıldı. İlk aşama sınavında canlı modelden desen başlığı altında adayların kompozisyon, oran-orantı, perspektif, çizgi rahatlığı, estetik duyarlılık, teknik olgunluk, çizgi ile ifade gücü ve yaratıcılık becerileri değerlendirildi.

İlk aşamadan en az 55 puan alan adaylar, sıralamanın yapıldığı ikinci aşamaya girmeye hak kazandılar. İkinci aşama sınavında ise, jüri tarafından belirlenen bir konuda imgesel kompozisyon yaptılar.

Sınav sonuçları, Eylül ayının ilk haftası Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından açıklanacak.

Önceki İçerikProf Dr. Seyit Aydın, Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti.
    Sonraki İçerikTÜBİTAK’tan Üniversitemiz Projelerine Büyük Destek