Eğitim Fakültesi de Mezunlarını Uğurladı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) öğrencilerimizin mezuniyet heyecanı devam ediyor. Eğitim Fakültesi’nden mezun olan öğrencilerimiz için 9-13 Haziran tarihleri arasında düzenlenen mezuniyet törenleri sona erdi. Her bölüm için ayrı ayrı gerçekleştirilen törenlerde mezunlarımız, sevinci ve hüznü bir arada yaşadılar. Törenler boyunca, Üniversitemizde aldıkları eğitimle ülkemizin her yerinde öğretmenlik mesleğini yapmaya yetkin duruma gelen öğrencilerimiz, Öğretmen Andı içtiler ve Öğretmen Marşını hep bir ağızdan coşkuyla söylediler.
    Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahar, İlköğretim Bölümü Matematik Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Ana Bilim Dallarının mezuniyet törenlerine katıldı. Prof. Dr. Bahar, törenlerde yaptığı konuşmada, Bolu’nun ‘Hayırların Efendisi’ İzzet Baysal’ın şehri olduğunu ve merhum Baysal’ın pek çok hayırsevere de örnek olduğunu ifade ederek, “İzzet Baysal, vergileri ödenmiş öz kazancından elde ettiği bütün mal varlığını vakfa bağışlamış ve bir şehri inşa etmiş. Vakıf geleneğinin ve hayırseverliğin örneği olan ilimizde eğitim almanız, sizler için öz değerlerimizi öğrenmeniz açısından da son derece önemli. Bunu lütfen unutmayın.” dedi.
    ‘Öğrencilerimiz Artık Bizim Meslektaşlarımız’
    AİBÜ’nün 25 bini aşan öğrenci sayısı ve 2 binin üzerinde çalışanı ile 20’nci yılını geride bıraktığını hatırlatan Prof. Dr. Bahar, özetle “Üniversitemiz Türkiye’de çok iyi bir noktaya geldi. Türkiye’de 70-80 kadar Eğitim Fakültesi var. İlköğretim Bölümü, Matematik Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği ile diğer pek çok alanda Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin bölümleri ilk 10 hatta ilk 5 içinde yer alıyor. Yani son derece kaliteli bir eğitim veriliyor. Öğrencilerimiz, 40-50 yıllık kuruluşu olan üniversitelerden çok daha iyi eğitim alarak mezun oluyorlar. Çünkü iyi bir eğitim öğretim kadromuz olduğuna inanıyorum. Öğrencilerimiz Türkiye’nin her yerinde öğretmen olabilecek yeterliliğe sahip olarak yetişiyorlar. Bu açıdan çok şanslısınız. Çünkü bu işi özümsemiş öğretim elemanlarından yani çok iyi bir ekipten eğitim aldınız.” diye konuştu.
    ‘Öğretmenlik kutsal ve fedakar bir meslek’ diyen Prof. Dr. Bahar, sözlerini “Evlatlarımız mezun oluyorlar, onlar artık bizim meslektaşlarımız. Hepsinin en kısa zamanda öğretmenlik mesleğini tatmalarını, sınıflarında öğrencileriyle birlikte ders işlemelerini canı gönülden diliyorum. Öğrencilerimizi hayırlı birer evlat olarak yetiştiren anne ve babalar ile öğretim elemanlarına da teşekkür ediyorum.” diyerek tamamladı.
    Mezuniyet Törenleri
    İlk olarak Matematik Öğretmenliği AD mezunları için Kongre Merkezi Bordo Salonda tören düzenlendi. Törene, Prof. Dr. Mehmet Bahar’ın yanı sıra İlköğretim Bölümü ile Matematik Öğretmenliği AD Başkanı Prof. Dr. Soner Durmuş, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende tek tek sahneye çıkarak duygularını dile getiren öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Daha sonra 75 öğrenci keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın gururunu yaşadılar.
    Sosyal Bilgiler Öğretmenliği AD’ndan mezun olan öğrenciler için ise İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda tören düzenlendi. Törene öğretim elemanları, öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra Prof. Dr. Mehmet Bahar, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği AD Başkanı Doç. Dr. Cemal Avcı da katıldı. Öğrenciler teşekkür konuşmalarında, Üniversitemizin kurucusu merhum İzzet Baysal ile Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmayacaklarını dile getirdiler. Konuşmaların ardından mezuniyet belgelerini alan 110 öğrenci, mezuniyetlerini coşkuyla kutlamaya devam etti.

Önceki İçerikOkulöncesi ve İlköğretim Çocuklarıyla Temel Müzik Eğitimi Yaz Dönemi ve Güz Dönemi kayıtları başlamıştır
    Sonraki İçerikGönüllü Öğrencilerden Oluşan Koro Sevilen Türküleri Seslendirdi