Dünya’nın İlk Elektronik Kampüs Doğal Florası “İbuflora” Yayında…

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gölköy kampüsünün doğal florasını tanıtan www.ibuflora.com internet sitesi yayın hayatına başladı. Dünya’nın ilk elektronik kampüs (üniversite) doğal florası da olan internet sitesine, veri girişleri tamamlandığında, üniversitemizin resmi internet sitesinden de ulaşılabilecek.

AİBÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Başkanlığı tarafından desteklenen 2015.03.01.818 no’lu projenin koordinatörlüğünü Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Eker yaptı. Yüksek lisans öğrencileri Ayşe Kaya ve Aydın Çelik ile mezun öğrenci Naz Eker, proje ekibinde yer aldı.

İnternet sitesinde, yüksek çözünürlüklü bitki fotoğraflarının yanı sıra bitkilerin Türkçe ve Latince isimleri ve betimlemeleri, hem bilimsel dille hem de halk diliyle anlatılıyor. Site, aynı zamanda İngilizce arayüz içeriyor.

Türkçe ve İngilizce arayüzleri ile Bilimsel Betim ve Halk Betimi içerikleriyle bitki tanıtan diğer internet sitelerinden farklı ve özgün olan site, üniversitemizin kampüs florasının envanterini de ortaya çıkaracak.

Önceki İçerikMadagaskar’da Keşfettiği Yeni Çekirge Türü, Dünya Basınında Yankı Buldu
    Sonraki İçerikKöroğlu Yazarlık Mektebi Açılış Töreni