Doğumunun 110. Yılında Üstat Necip Fazıl, AİBÜ’de Düzenlenen Etkinliklerle Anıldı

Türk edebiyatı ve şiirinin önemli isimlerinden üstat Necip Fazıl Kısakürek, doğumunun 110’uncu yılında Üniversitemizde düzenlenen etkinliklerle anıldı. 20-26 Mayıs tarihleri arasında Bolu şehir merkezi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenlenen panel, sergi ve tiyatro gibi etkinliklerde Necip Fazıl’ın hayatı ve mücadelesi anlatıldı.
    Etkinlikler kapsamında düzenlenen ‘Üstadın İzinde’ panelinde, AİBÜ ile Sakarya ve Kocaeli Üniversitelerinin öğrencileri, Necip Fazıl’ın hayatı ve eserlerini düşünce tarihi ekseninde anlattılar. Çorum Hitit Üniversitesinden misafir öğrencilerin de izlediği panel sonrası AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, etkinlikleri düzenleyen öğrencileri ve aralarında sanatçı Bayram Bilge Tokel’in de bulunduğu protokol üyelerini akşam yemeğinde ağırladı.
    ‘Necip Fazıl 110. Yıl Hat ve Fotoğraf Sergisi’
    Etkinlikler kapsamında AİBÜ Kongre Merkezi Fuaye salonunda Hat ve Fotoğraf sergisi de açıldı. Prof. Dr. Sami Güçlü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer’in açılışını gerçekleştirdiği sergide, Necip Fazıl’ın hayatından kesitlerin olduğu fotoğraflar ile şiirlerinin olduğu hat eserleri yer aldı.
    ‘Reis Bey’ Ayakta Alkışlandı
    Sergi açılışının ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları, AİBÜ Kongre Merkezi Bordo Salonda Necip Fazıl’ın ‘Reis Bey’ isimli tiyatro eserini sahneledi. Lise ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği oyunun sonunda sanatçılar ayakta alkışlandı. Necip Fazıl anma etkinliklerini öğrencilerle birlikte düzenleyen Prof. Dr. Sami Güçlü, Necip Fazıl’ın vefatından sonra da Reis Bey gibi sanat eserleriyle toplumu aydınlatmaya devam ettiğini söyledi. Güçlü, oyunu büyük kadrosuyla sahneleyen ve çok başarılı bir performans gösteren Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularına teşekkür etti.
    Sanatçı Uğur Işılak’tan ‘Üstat’ Konseri
    Etkinlikler kapsamında son olarak Uğur Işılak AİBÜ’de konser verdi. Necip Fazıl’ın şiirlerini bestelediği ‘Üstat’ albümündeki şarkılarını seslendiren Uğur Işılak’ı; Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, MEB Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Prof. Dr. Sami Güçlü, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahar ve Prof. Dr. Mustafa Gençer, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu öğrenciler ve Bolulular ilgiyle izledi.
    Konser öncesinde bir konuşma yapan MEB Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, daha vatansever, ilimi, bilimi ve sanatı özümsemiş gençler yetiştirebilmenin önemine değindi. Erdem, Necip Fazıl’ın hayatını “Onlarca dava, horlanma, bazen ekonomik olarak ciddi yokluklar ve zindan, yılmadan gençlik için mücadele” şeklinde tanımlarken, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları da şairler ve düşünürlerin bulundukları çağı değil geleceği aydınlattıklarını belirtti. Zahteroğulları, “Bugün o aydınlanmayı yaşamaya aday bir sürü genç arkadaşımı görüyorum burada. Son 1 haftada Bolu’da ve diğer illerde üstat Necip Fazıl bütün yönleriyle bir kez daha hatırlandı. Emeği geçen herkesi kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
    Etkinlikleri düzenleyen Bolu Milli Türk Talebe Birliği Başkanı Hayrettin Özden ise etkinliklerin düzenlenmesinde kendilerine büyük katkı sağlayan Bolu Valiliğine, Bolu Belediyesine ve AİBÜ’ye teşekkür etti.

Önceki İçerikAİBÜ Öğrencilerinden Yeni Bir Resim Sergisi
    Sonraki İçerikAİBÜ’de Basketboldan Sonra Futbol Turnuvası