Diş Hekimliği Fakültesi’nde Mezuniyet Sevinci…

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde mezuniyet sevinci yaşandı. 2017-2018 eğitim öğretim döneminin sonunda 3’üncü mezunlarını veren fakültemizden 62 öğrencimiz mezun oldu.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Rektör ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, il müdürleri, STK yöneticileri, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Türk Bayrağı ve Diş Hekimliği Fakültesi flamasının devri yapıldı. İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Diş Hekimi M. Nejat Eratalar tarafından öğrencilere Diş Hekimliği Yemini ettirildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, sözlerine “Bugün sevgili öğrencilerimiz için bir dönem kapanıyor ve yeni bir başlangıç kapısı açılıyor. Bugün heyecan, gurur ve sevinci bir arada yaşıyorlar. Değerli öğrencilerimize emek veren kıymetli öğretim üyelerimizin de gurur günü. Tüm bunların yanında en önemli katkı, onlara doğdukları andan itibaren emek veren, sevgisini esirgemeyen, gecesini gündüzüne katıp onların eğitimlerine destek sağlayan ve en büyük alkışı hak eden siz velilerimize ait.” diyerek başladı.

Öğrencilerin 5 yıllık zorlu bir eğitimi tamamlayarak bugünlere geldiklerini vurgulayan Rektör Alişarlı, özetle “Bizim en büyük kazancımız, öğrencilerimize verdiğimiz hekimlik diploması yanında onların yetişmesi için emek sarf eden öğretim üyelerimizin onlara aşıladığı mesleki ve bilimsel etik, akıl ve vicdan duygusuyla özgürce hareket etme becerilerini elde etmiş olmalarıdır. Bugün, mertliğin, dik duruşun timsali olan Köroğlu’nun diyarından ve Türkiye’nin başarılı bir üniversitesinden öğrencilerimizi mezun ediyoruz. En büyük nimetin mevki ve makam değil, asıl kıymetin saygı ve itibar olduğu bilinciyle kıymetli öğrencilerime mesleki hayatlarında başarılar diliyorum, bu bizim için gurur kaynağı olacak.” diye konuştu.

Rektör Alişarlı: “Ülkemizin Refahı ve Kalkınması İçin Canla Başla Çalışacağınıza Olan İnancım Sonsuz”

Mezunlarımızın mesleki hayatlarında üniversitemizin birer temsilcileri olmaya devam edeceklerini ifade eden Rektör Alişarlı, “Şehit kanıyla sulanmış bu cennet vatanın birer temsilcisi olacağınıza, canla başla ülkemizin refahı ve kalkınması için çalışacağınıza inancım sonsuz. Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra da üniversiteleriyle ilişkilerini, bağlarını koparmamalarını arzu ediyoruz. Kapımızın sizlere her zaman açık olduğunu unutmamanızı istiyorum.” dedi.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ise yaptığı konuşmada özetle, “Bu mutlu günü beraber yaşamanın sevinci içindeyiz. Sizler bugün mezun olduktan sonra cennet vatan Türkiye’mizin çeşitli illerinde şifa dağıtan ellerinizle insanlarımıza hizmet edeceksiniz. Sizlerden tek isteğimiz Bolu’yu unutmamanız ve ülkemize en iyi şekilde, insanlarımıza, milletimize en iyi şekilde sabırla, özveriyle hizmet etmeniz. Bugün mezun olan 62 öğrencimize hayat boyu başarılar diliyorum, ailelerini canı gönülden tebrik ediyorum. Kapımız ve gönlümüz sizlere her zaman açık olacak.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından fakülte birincisi Beyza Arslandaş, yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye giren öğrencilerimiz Beyza Arslandaş, Sümeyye Orhan ve Aybeniz Oğuzhan’a protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. Tören, mezuniyet belgelerini alan öğrencilerimizin kep fırlatmasıyla sona erdi.

Önceki İçerikIZA Buğdayı Paneli ve Tarım Günleri
    Sonraki İçerikBakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti