Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda “Kariyer Günleri” Düzenlendi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Üniversite-Sanayi iş birliğini arttırmak amacıyla ‘Kariyer Günleri’ kapsamında sektör temsilcilerini üniversite öğrencileriyle buluşturmaya devam ediyor.

Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşen Kariyer Günleri  konferansına Bolu Karma Ve Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürü Mustafa Gülen konuk oldu. Gülen “Nitelikli Ara Eleman Yetiştirilmesi ve Bolu Organize Sanayi Bölgesi” hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Mustafa Gülen; “Geleceğin Türkiye’si için kalifiye ara elemanın ihtiyaç ölçüsünde muhakkak yetiştirilmesi gerekmektedir. Günümüzde meslek lisesi ve meslek yüksekokul mezununa çok ihtiyaç vardır.” Diye konuştu. Bolu Bölgesindeki  firmaların sektörlere göre dağılımından bahseden Gülen, OSB’lerde mevcut sektörlere yönelik olarak işyeri eğitimlerinin önemli olduğunu, Teknoloji üretiminde hedeflenen hamleyi yapabilmesi için Türkiye’nin teknoloji üretme kapasitesinin artırılmasına katkı sağlayacak nitelikli ara elemanların yetiştirilmesi için Bolu Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Konferansın sonunda Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hamdi Zenginbal, Öğr. Gör. Dr.  Muhsin Uğur Doğan, ile Park Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Eylem Akgül Yalçın tarafından Mustafa Gülen’e çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/x5vh
    Önceki İçerikMuzaffer Sarısözen’i Anma Programı
    Sonraki İçerikDoğu Türkistan’daki Müslüman Türkler, Türkiye’nin Desteğini Bekliyor