Bolu Sağlık Yüksekokulu ‘Hemşirelikte Kariyer’ Sempozyumu Düzenledi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Bolu Sağlık Yüksekokulu tarafından ‘Hemşirelikte Kariyer Sempozyumu’ düzenlendi. Kongre Merkezi Bordo Salonu’nda düzenlenen sempozyuma; Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayrettin Öztürk ve Prof. Dr. Mehmet Bahar’ın yanı sıra Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ile akademisyenler, öğrenciler ve mesleğin duayen isimleri katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Bolu Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Arzu İlçe, şu ana kadar sadece 4’üncü sınıf öğrencileri için kariyer planlaması yaptıklarını belirterek, “Bu sempozyum, çok uzun zamandır arzu ettiğim bir programdı. Çünkü kariyer planlamasının 1’inci sınıftan itibaren olması gerektiğine inanıyordum. Bu sempozyumun gerçekleşmesine katkı sağlayan Sayın Rektörümüze, Rektör Yardımcılarımıza, Genel Sekreterimize ve uzak yollardan gelerek sempozyuma katılan Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayfer Karadakovan Hocama ve emeği geçen akademisyen arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum.” dedi.

‘Hemşirelik Gönül Verilerek Yapılacak Bir Meslek’

Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ise, hemşirelik eğitiminin ve mesleğinin gönül verilerek yapılacak bir iş olduğuna dikkati çekerek, Türkiye’nin 2023 hedefleri arasında hemşire yetiştirme olduğunu hatırlattı. Coşkun, özetle “Bu kutsal mesleği seçmelerinden ötürü tüm öğrencilerimizi öncelikle tebrik ediyorum. Bu meslek bir gönüllülük meselesidir, herkes bu mesleği yapamaz. Öğrencilerimizin inşallah okulumuzdan mezun olduktan sonra da mesleklerini en iyi şekilde yapacaklarından kuşkumuz yoktur. Sağlık hizmetlerini özveriyle yürüten siz değerli gençlerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Sempozyuma emeği geçenleri de tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ise, iyi bir kariyer için iyi bir eğitimin şart olduğunu ancak bunun tek başına yeterli olmadığını ifade ederek, “İyi bir eğitim alın ama bu eğitimi sadece alanınızla sınırlandırmayın. Hedeflerinizi besleyecek diğer eğitim alanlarından da haberdar olun. Mesela teknik bir eğitim alıyorsanız ve günün birinde yönetici olmak hedeflerinizin arasında ise ekonomi ve insan kaynakları bilmek sizi diğerlerinden ayırt eden bir unsur olacaktır. Farklı olmaya çalışın ve kendinizi bunun için yetiştirin.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Arzu İlçe, Bolu Sağlık Yüksekokulu ile Hemşirelik Bölümü’nün tanıtımını yaptı. Sempozyumda; Ege, Hacettepe ve Yeditepe üniversitelerinden akademisyenler ile çeşitli özel hastanelerin temsilcileri ve çalışanları sunum yaptılar.

Önceki İçerik‘Osmanlı Sarayında Klasik Müzik İlgisi’
    Sonraki İçerikÖğrenci Kültürel Gelişim Programında Bu Hafta