Bolu Özel Final Temel Lisesi Öğrencilerinden Rektör Alişarlı’ya Ziyaret…

Gelecek eğitim öğretim döneminde üniversite öğrencisi olmayı hedefleyen Bolu Özel Final Temel Lisesi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı ziyaret ederek, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları ile bölüm ve programlar hakkında kendisinden bilgi aldılar.

Eşit Ağırlık ve Sayısal alanlarında eğitim gören lise son sınıf öğrencileri, öğretmenleri Elif Gürbüz, Şennur Özşahin ve Çiğdem Güleryüz Karataş’la birlikte Rektör Alişarlı’yı ziyaret ettiler. Görüşmede, öğrencilerle tek tek tanışarak sohbet eden Alişarlı, ardından öğrencilerin üniversitemiz ve yükseköğretim sistemi hakkında merak ettikleri sorulara cevap verdi.

Bir öğrencinin “Bu ziyaretten önce yaptığım araştırmada AİBÜ’nün en çok tercih edilen üniversitelerden biri olduğunu öğrendim. Sizce bunun sebepleri nelerdir?” şeklindeki sorusu üzerine Rektör Alişarlı, özetle “Eğitim, Fen Edebiyat ve İktisat fakülteleri ki bunlar kurucu fakültelerimiz aynı zamanda, iyi eğitim veren köklü fakültelerimiz. Fakültelerimizin bir kısmında da eğitim, yabancı dil olarak veriliyor. Keza diğer bütün fakültelerimizde iyi bir eğitim öğretim söz konusu. Üniversitemiz eğitim başarı sıralamalarında da oldukça iyi bir durumda. Akademisyenlerimizin çoğu TÜBİTAK ve ODTÜ kökenli, üniversitemizin kuruluşundan bu yana böyle. Ayrıca üniversitemiz, Ankara ve İstanbul gibi iki büyük metropol şehrin ortasında bulunuyor. Hem büyükşehirlere yakın hem de onların sıkıntılarından uzak bir konumda. Bu nedenle ileride Bolu, üniversite eğitimi için çok daha tercih edilen bir şehir olacak diye düşünüyorum.” şeklinde cevap verdi.

Ziyaretin sonunda “Üniversitemizin kapısı siz öğrencilerimize her zaman açık” diyen Rektör Alişarlı, öğrencilerin AİBÜ’yü tercih etmelerinden duyacağı memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret, öğrencilerin Rektör Alişarlı’ya hediye takdiminin ardından sona erdi.

Önceki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Başsağlığı Mesajı