Bolu MYO Mezunlarını Coşkulu Bir Törenle Uğurladı

Rektör Coşkun, Öğrencilerin Yıl Boyunca Yaptıkları Projelerini Sergiledikleri Stantları Gezdi, Öğrencilerle Sohbet Etti

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Bolu Meslek Yüksekokulu, 2014-2015 Akademik Yılı mezunlarını, yaklaşık 1500 kişinin katıldığı törende, büyük coşkuyla uğurladı. Törenden önce öğrencilere ve ailelerine Kongre Merkezi’nin önüne kurulan stantlarda yemek ikram edildi. SEMMAK’ın maddi desteğiyle organize edilen yemeğe, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayrettin Öztürk ve Prof. Dr. Mehmet Bahar, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, Bolu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Lök ile SEMMAK Yönetim Kurulu Başkanı Emin Semercioğlu da katıldı. Yemeğin ardından Rektör Coşkun, Emin Semercioğlu ve Üniversitemiz yönetimi ile birlikte, Kongre Merkezi Fuaye Salonunda öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları proje ve çalışmaları sergiledikleri stantları tek tek gezerek, öğrencilerle sohbet etti. Rektör Coşkun, Öğrenci Proje Pazarı ve Yarışması’nda 3’üncü olan 3 Eksen CNC Makine Tasarımı projesi hakkında da öğrencilerden bilgi aldı.

17 bölümde 4 bin 823 öğrenciye eğitim veren Bolu MYO’nun mezuniyet töreni, Kongre Merkezi Bordo Salonda yapıldı. Buradaki törene Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu da katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Bolu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Lök, AİBÜ’nün köklü ve en önemli akademik birimlerinden olan Bolu MYO’nun 39’uncu mezunlarını verdiğini belirterek, “2010 yılından bu yana geleneksel 10 programımıza ilave olarak 7 yeni bölüm daha açarak akademik hayata devam etmekteyiz. Geçtiğimiz yıllardan bu yana okulumuzun fiziki alt yapısı ve eğitimde kullandığımız tüm laboratuvarlar ve atölyelerimiz yenilenerek, öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Akademik kadromuz 2 kat artarak mevcut öğretim elemanı sayımız 60’a çıkmıştır. Bu gelişmelerde büyük payı olan ve bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Rektörümüze şükranlarımı arz ediyorum.” diye konuştu.

‘Hedeflerinizi Büyük Tutun Çünkü Sizler Büyük Bir Milletin Evlatlarısınız’

Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ise yaptığı konuşmada gençlere seslenerek, “Sevgili gençler, bundan sonraki hayatınızda hedeflerinizi çok büyük tutun çünkü siz büyük bir milletin evlatlarısınız. Çin İmparatorluğu’nu titreten ve Pasifik Okyanusu’na kadar, Sibirya’dan Doğu Avrupa’ya, güneyde Yemen’e kadar büyük bir imparatorluğu idare eden Bilge Han’ın arkanızda olduğunu unutmayın. Yine diğer milletlerle bizi akraba yapan ve ortak bütün değerleri Dünya’ya hakim kılan Büyük Selçuklu İmparatorluğu’nun kurucusu Selçuk Bey’i ve Anadolu’nun kapılarını Türklere açan ve Anadolu’nun Türkleşmesine büyük katkıları olan Alparslan Han’ı ve yine bilimde, fende, matematikte, sosyal bilimlerde, hukukta zirve yapmış bir dönemi idare eden Melikşah’ın arkanızda olduğunu kesinlikle unutmayın. Osmanlı’nın kurucusu Osman Gazi’yi ve O’nun torunu olan, çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han’ın da arkanızda olduğunu unutmayın. Dünya haritasını önüne serip ‘Yarabbi, bu dünya bir padişaha belki ama 2 padişaha çok gelir.’ diyen Yavuz Sultan Selim Han’ın arkanızda olduğunu unutmayın. Ve yine bizi bu topraklardan silmek isteyen pek çok düşmanı, topraklardan kazımak suretiyle bizi bugünlere taşıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bize gösterdiği hedefleri unutmayın. Devletimizin 2023 ve 2071 hedeflerine milletimizi siz taşıyacaksınız gençler.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerimiz Merhum İzzet Baysal’ı Unutmadılar

Konuşmaların ardından AİBÜ TÜHOM Akçaabat erkek ekibinin gösterisi sunuldu; Tekstil Bölümü öğrencilerinin hazırladığı defile sergilendi. Defilenin sonunda Türk Bayrağı ile AİBÜ logosunun olduğu elbiselerle sahneye çıkan öğrencilerin merhum İzzet Baysal’ın fotoğrafının yer aldığı tabloyu taşımaları büyük alkış aldı. Sonrasında mezuniyet törenine yaptıkları katkılardan dolayı SEMMAK Başkanı Emin Semercioğlu, Boluspor Başkanı Savaş Abak ve Bolu MYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Çakır’a, Rektör Coşkun tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. Bolu MYO’nun şampiyon takımlarına kupa ve madalyaları ise Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu ile Bolu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Lök tarafından verildi. Törenin sonunda mezuniyet belgelerini öğretim elemanlarının elinden alan Bolu MYO öğrencileri, keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini coşkuyla kutlamaya devam ettiler.

Önceki İçerikMudurnu Süreyya Astarcı MYO’da Mezuniyet Heyecanı Yaşandı
    Sonraki İçerikYeniçağa Yaşar Çelik MYO’dan 120 Öğrencimiz Mezun Oldu