BOLİV Yeni Yönetim Kurulu, Birimlerini Seçti

Kurulduğu günden bu yana Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) ile iş birliği içerisinde çalışmalarını yürüten ve İlahiyat Fakültesi ek binası yapımıyla Üniversitemize destekleri devam edecek olan Bolu İlahiyat Vakfı (BOLİV), 74 üyesinden 57 üyenin katılımıyla Genel Kurulunu gerçekleştirmiş; Yönetim ve Denetim Kurulları asil ve yedek üyelerini seçmişti. BOLİV Yönetim Kurulu, yeni Yönetim Kurulu Birimleri seçimi için 21.04.2021, saat 15.00’da, Üniversite Senato Salonunda, pandemi koşullarına uygun olacak şekilde bir araya geldi.

Rektörlük Senato Odası’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı yaptı. Alişarlı, mübarek Ramazan Ayının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, vakıf üyelerinin Ramazan-ı Şerîf’lerini tebrik etti. Bolu İlahiyat Vakfı’nın 4. Genel Kurulu’nda, Yönetim ve Denetim Kurullarının asıl ve yedek üyelerinin oy birliğiyle belirlendiğini hatırlatan Rektör Alişarlı, Yönetim Kurulu’nu oluşturan 9 üyenin, bugün bu toplantıda, Başkan, Başkan Yardımcısı, Sekreter, Muhasip ve Veznedar seçimi yapacağını söyledi.

İlahiyat Fakültesi ek binasının yapımında Üniversitemize maddi ve manevi katkı sağlayacak Bolu İlahiyat Vakfı’nın kalıcı bir yerinin olmadığını vurgulayan Rektör Alişarlı, “Yönetim Kurulunda yer alan üyelerimiz, davet üzerine çoğunlukla Üniversitemiz Akşemseddin İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezimizde toplanıyorlardı. İlahiyat Fakültesi ek binasında Bolu İlahiyat Vakfı için bir yer ayırdık. Burası, giriş katında, teras ve iç avlusu olan güzel bir oda olacak. Önemli bir sorumluluk bizleri bekliyor, Allah utandırmaz inşallah ve başarılı oluruz.” dedi.

Rektör Alişarlı: “Bolu İlahiyat Vakfı Olarak ‘Bu Binayı Biz Yaptık’ Diyebileceğimiz Bir Eser Olacak İnşallah”

İlahiyat Fakültesi ek binasının yapımına kısa sürede başlanacağını ve binanın BOLİV üzerinden yapılacağı için yeni seçilen yönetim kurulu üyelerine önemli bir görev verildiğini, kaydeden Rektör Alişarlı, özetle “Sağolsun yine, büyük hayırseverimiz Ali Ericek Bey, bu işin büyük bir bölümünü üstlenecekler. Zaten mevcut binamızı da kendileri yapmışlardı. Ancak, şu anki mevcut binamız artık yeterli değil. İlahiyat Fakültemiz hem öğrenci, hem öğretim elemanı sayısı bakımından hızla büyüyor ve gelişiyor. Bu sebeple, mevcut binamız derslik ve ofisler açısından, varolan kapasiteyi kaldırmıyor, yeterli gelmiyor. Yapılacak ek binamız, 13 bin metrekareden fazla olacak. BOLİV genel kurul toplantısında mimari proje taslağını değerli haziruna göstermiştim. Geleneksel Türk mimarisine uygun şekilde yapılacak, kullanım alanları ferah olacak.   İlahiyat Fakültemizde kız öğrencilerimizin sayısı oldukça fazla. Halen yüzde 65-70 civarında kız öğrenci eğitim görüyor. Öğrencilerimizin konforu da düşünülerek, mimari tasarımı hazırlandı. Ayrıca statik betonarme projeleri hazırlanıyor. Diğer çalışmaları bizim kendi birimlerimiz yapacak. Binanın hafriyat işlerinin büyük bir kısmını, İl Özel İdaresi tamamladı. Karayolları da destek verdiğinde, kalan hafriyat işini tamamen bitirmiş olacağız. Bolu İlahiyat Vakfı olarak, ‘Bu binayı biz yaptık’ diyebileceğimiz bir eser olacak inşallah. Bizim tarihimizde, köklü kurumlarımız aynı zamanda yapılarıyla kendilerini gösteriyorlar, mimari yapısıyla köklü bir tarihi temsil ediyorlar. Bu sebeple, İlahiyat Fakültemizi temsil edecek güzel bir binayı, inşallah Üniversitemizin ve Bolumuzun hizmetine kavuşturmuş olacağız hep beraber.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel yönetiminde, Bolu İlahiyat Vakfı’nın yeni Yönetim Kurulu Birimlerinin belirlendiği seçim yapıldı. Seçime; Şener Yücetürk, Kamil Gürel, Halit Yıldız, Macit Demirer, Bilal Gökkır, Ömer Başkan, Hüseyin Altındağ, Şaban Karasakal ve Necmi Cihan’dan oluşan Yönetim Kurulu Üyelerinden Şener Yücetürk ve Halit Yıldız katılamadı. Yönetim Kurulu Üyelerinin açık oy kullandığı seçimde, 7’de 6 oy çokluğuyla, Dr. Öğr. Üyesi Macit Demirer Yönetim Kurulu Başkanlığına, Doç. Dr. Şaban Karasakal Başkan Yardımcılığına, Doç. Dr. Ömer Başkan Kurul Sekreterliğine, Necmi Cihan Muhasip Üyeliğe ve Hüseyin Altındağ Veznedarlığa seçildi.

Önceki İçerikKamuoyu Açıklaması
    Sonraki İçerikUkrayna H.S. Skovoroda Kharkiv Ulusal Pedagoji Üniversitesi ile İş Birliği Protokolü İmzalandı