Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı, Ürün Güvenliği Haftası’nda Tüketici ve Üreticileri Bilinçlendiriyor

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 16-20 Ekim tarihleri arasında 81 ilde düzenlediği etkinliklerle, Ürün Güvenliği konusunda tüketici ve üreticileri bilgilendiriyor.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bolu İl Müdürlüğü, Ürün Güvenliği Haftası kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. AİBÜ Kültür Merkezinde yapılan programa, Bolu Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Küçükkaraca, bakanlık temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ahmet Küçükkaraca, elektrik elektronik ürünler, makineler, sivil kullanım amaçlı patlayıcılar, motorlu taşıtlar, asansör ve teleferikler, ev aletleri, gaz yakan cihazlar, basınçlı ekipmanlar, sıcak su kazanları vb. ürünlerin piyasa gözetim ve denetiminin bakanlık tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti. Küçükkaraca, “Piyasa gözetim ve denetimlerinin bir başka hedefi de merdiven altı olarak tabir edilen yerlerde üretim yaparak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden ve ayrıca haksız rekabet ortamı oluşturan firmalarla mücadele amacını taşımaktadır.” diye konuştu.

Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Uğur Büyükhatipoğlu ise, “Ülkemizdeki ürünlerin yüzde 70’i bakanlığımız tarafından denetleniyor. Ürün Güvenliği haftasında, ürün güvenliği bilincinin hem üreticilerde hem tüketicilerde var olmasına ilişkin bir çaba sürdürüyoruz.” diyerek, hafta boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından bakanlık temsilcileri tarafından ürün güvenliği konusunda sunumlar gerçekleştirildi.

Programın ardından, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Uğur Büyükhatipoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Küçükkaraca ve Bakanlık yetkilileri Rektör Alişarlı’yı makamında ziyaret etti.

Önceki İçerikİzzet Baysal Vakfı, Gerede’de Öğrencilere İzzet Baysal’ı Anlattı
    Sonraki İçerikDevlet Denetleme Kurumu’ndan Rektör Alişarlı’ya Ziyaret