Beypiliç Yetiştirici Semineri, AİBÜ’de Düzenlendi

Beypiliç’in bu yıl 20’ncisini düzenlediği yetiştirici semineri, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) gerçekleştirildi. Seminerin açılışına, Rektörümüz Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Taş ile Bolu ve çevre illerden yaklaşık 1000 yetiştirici katıldı. Yetiştiricilere, iyi tarım uygulamaları ve sağlıklı piliç yetiştiriciliği konularında eğitim verildi.

Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Beypiliç ailesini Üniversitede ağırlamaktan ve önemli bir eğitim seminerine ev sahipliği yapmasından dolayı mutlu oldukların ifade etti. Coşkun, son günlerdeki terör saldırılarını kınayarak, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve baş sağlığı diledi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca,   “Türkiye’de piliç eti sektörü devamlı büyüyor. 1995’te 313 bin ton olan piliç eti üretimi geçtiğimiz yıl 1 milyon 942 bin ton olarak gerçekleşti.” dedi.

Kuş Gribine Karşı Biyogüvenlik Önlemi

Koca, Beyaz et sektörünün en önemli sorunlarından birinin kuş gribi tehlikesi olduğuna dikkat çekerek, “Dünyada bu tehlike hala varlığını koruyor. Biz bunu kümeslerimize sokmamak için gerekli önlemleri alacağız. Bu önlemler biyogüvenlik önlemleri olacak.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Beypiliç Canlı Üretim Müdürü Veteriner Hekim Ali Şen ‘İyi Tarım Uygulamaları ve Önemi’, Beypiliç Bolu Bölge Şefi Veteriner Hekim Recep Özel ise ‘Sağlıklı Piliç Yetiştirmenin Önemi ve Dikkat Edilecek Hususlar’ konularında yetiştiricileri aydınlattı.

Önceki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Başsağlığı Mesajı
    Sonraki İçerikAİBÜ ÖĞRENCİ YURTLARI BAŞVURU SONUÇLARI-16.09.2015