BATIKAF Hazırlık Toplantıları Gerçekleştiriliyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde, 15 paydaş üniversitenin katılımıyla 25 ve 26 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenecek Batı Karadeniz Kariyer Fuarı BATIKAF’ın koordinasyon toplantıları başladı.

BATIKAF, Batı Karadeniz bölgesinde ilk kez Üniversitemizde düzenlenecek bölgesel bir fuar olmasına karşın, çevre illerden üniversitelerin de ağırlanacağı Türkiye genelindeki ikinci en geniş katılımlı kariyer fuarı olma özelliğini taşıyor.

Rektörlük Senato Odasında BATIKAF Sorumlusu Rektör Yardımcısı ve Kariyer Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kamil Gürel ve BATIKAF Yöneticisi ve Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Tarhan başkanlığında hazırlık toplantısı düzenlendi. Toplantıya; BATIKAF katılımcı, firma ve sponsorluk ekibi, hizmet temin ekibi, kariyer etkinlikleri ekibi, tasarım ekibi, iletişim ve tanıtım ekibi ile sekretarya katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel, toplantıya katılan akademik ve idari personelden oluşan ekiplere fuar hakkında bilgi vererek, “BATIKAF, Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği’nin merkezinde olduğu, ama birlik dışından 4 üniversitenin de katılımıyla gerçekleştirilecek bir kariyer fuarı. Üniversitelerde, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin Yetenek Her Yerde projesi dahilinde kurulan Kariyer Merkezleri’nin yaptığı faaliyetlerden biri. Üniversite öğrencileri ve mezunlarını, bölge ve ülke çapında çalışan firmalarla bir araya getiriyor. Bu sayede öğrenciler, firmaların ne tür elemana ihtiyaç duyduklarını öğreniyor; firmalar da stajyerleri ve istihdam edecekleri bireyleri tanıma imkânı bulmuş oluyorlar.” dedi.

BATIKAF, Sisteme Kaydolan Öğrenciler ve Firmalar İçin Büyük Avantajlar Sağlıyor

Bu nedenle öğrencilerimizin Yetenek Her Yerde projesine kaydolarak kariyer sistemine girmelerinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Gürel, özetle “2020 yılında pandemi nedeniyle ertelenen fuara, 16 bin öğrenci kayıt yaptırmıştı. Fuar yapılmamasına rağmen 400 öğrenci, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi kaydı üzerinden stajlarını gerçekleştirmişlerdi. Yetenek Her Yerde projesi aslında, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin bilgisi dahilinde firmaların eleman ihtiyaçlarını, öğrencilerin CV’leri ile birleştiriyor. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak bizler de, bu kariyer projesinin bölgemizde duyurulmasına ve öğrencilerimizin bu sisteme kayıt olmasına katkı sağlamış olacağız. Bu sistem, kayıtlanan firma ve öğrenciler için büyük avantajlar sağlıyor. Bizim de hedefimiz, tüm öğrencilerimizin Yetenek Kapısı’na kayıt yaptırmalarının sağlanması.” ifadelerini kullandı.

BATIKAF’ta Kongre Havasında Geçecek Kariyer Toplantı ve Atölye Çalışmaları Gerçekleştirilecek

Kariyer Fuarlarının 2022 yılında ülke genelinde 11 ilde yapılacağını kaydeden Prof. Dr. Gürel, “Üniversitemizin ev sahipliğinde yapılacak kariyer fuarında, 15 paydaş üniversite yer alacak. Şu ana kadar 4 hazırlık toplantısı yaptık. Koordinasyonu aynı  zamanda Kariyer Merkezi Müdürümüz olan Murat Tarhan hocamla birlikte yürütüyoruz. Fuarda yaklaşık 150-200 firmanın stant açmasını bekliyoruz. Aynı zamanda resmi kurumlar da stant açacaklar. Kongre Merkezi ve İzzet Baysal Kültür Merkezi salonlarında ise, kongre havasında geçecek kariyer toplantı ve atölye çalışmaları düzenlenecek.” dedi.

Prof. Dr. Kamil Gürel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.’nin (TUSAŞ) 3 bin mühendis istihdam edeceğini duyurduğunu, fuarın bu anlamda, başarılı ve hevesli öğrenciler için önemli fırsatlar oluşturacağına dikkat çekti.

Hazırlık çalışmalarını ayrıntılı şekilde değerlendiren BATIKAF Yöneticisi ve Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Tarhan ise, akademik ve idari personelden oluşan hazırlık ekipleriyle görüş alışverişinde bulundu ve BATIKAF kataloğunun içeriği hakkında bilgi verdi. Soru-cevap bölümünün ardından toplantı tamamlandı.

Önceki İçerik‘Sanatsal Malzeme Olarak Camın İfade Olanakları’ Konferansı Düzenlendi
    Sonraki İçerikAli Yalçın’dan Rektör Alişarlı’ya Ziyaret