Üniversite Tanıtım Günleri’nde BAİBÜ’ye Büyük İlgi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Ankara Altındağ Belediyesi tarafından 22-24 Temmuz tarihleri arasında Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Üniversite Tanıtım Günleri’ne katıldı. YKS sonucuna göre tercih yapacak adayları bilgilendirmek ve tercih süreçlerinde onlara yol göstermek amacıyla 80’den fazla devlet ve vakıf üniversitesinin katıldığı fuarda, Üniversitemizin standına ilgi büyük oldu.

Başta Ankaralılar olmak üzere binlerce adayın üniversitelerle bir araya gelme fırsatı yakaladığı, söyleşi ve çeşitli etkinliklerin de yer aldığı tanıtım günlerinin açılışına, Ankara milletvekilleri Emrullah İşler ve Nevzat Ceylan, Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, katılımcı üniversitelerin rektörlerinin yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Genel Sekreter İhsan Ağcan, Ankara protokolü üyeleri, üniversite temsilcileri ve Ankaralılar katıldı.

Rektör Alişarlı: “Ülkemizdeki Üniversitelerin Fiziki Şartları Aşağı Yukarı Eşit.”

Programın açılış töreninde adaylara hitap eden Rektör Alişarlı, konuşmasına Altındağ Belediye Başkanı Balcı’ya teşekkür ederek başladı. Altındağ Belediyesi’nin düzenlediği Üniversite Tanıtım Günleri’nde 100’e yakın stant açıldığını kaydederek, adayların bu stantları ziyaret ederek bölüm ve programlar hakkında aydınlatıcı bilgi alabileceklerini hatırlattı. Ülkemizdeki üniversitelerin fiziki şartlarının aşağı yukarı eşit olduğuna işaret eden Rektör Alişarlı, “Üniversiteleri birbirinden ayıran coğrafi konumları ve akademik kadroları var. Tüm kıymetli adaylardan, tercihlerini yaparken bunlara da dikkat etmelerini özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

“Siz Değerli Öğrencilerimizi Aramızda Görmekten Büyük Mutluluk Duyacağız.”

Konuşmasında Üniversitemiz hakkında adaylara bilgi veren Rektör Alişarlı, özetle “Merhum İzzet Baysal’ın banisi olduğu Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, vakıf destekli bir devlet üniversitesidir. 30. Kuruluş yılını kutladığımız üniversitemiz, 1500’ü aşkın akademik kadrosuyla 32 bin öğrenciye eğitim veren büyük bir ailedir. İstanbul, Ankara ve Bursa gibi illere yakın, büyük kısmı ormanla çevrili, yüzlerce gölü, tabiat parkları ve kayak merkezi olan, doğasıyla, tarihiyle kültürüyle cennet Bolumuzun üniversitesidir. Siz değerli öğrencilerimizi aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyacağımızı ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

3 gün süren Üniversite Tanıtım Günleri’nde adaylara, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, Üniversitemizdeki bölüm ve programlarının başarı sıralamaları ile burs ve yurt imkanları ile sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında bilgiler verildi. Üniversite Tanıtım Günlerinde, öğrencilere yönelik söyleşiler ve eğlendirici aktiviteler de gerçekleştirildi.

Önceki İçerik15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü E-Bülteni Yayında
    Sonraki İçerikİlim Yayma Vakfı’ndan Rektör Alişarlı’ya Ziyaret