BAMER’in Üç Sanat Dalını Buluşturan Karma Sergisi Açıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) tarafından üç sanat dalının bir araya getirildiği “Bir Küçük Kıbrıscık Masalı” karma sergisi açıldı.

Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Sergi Salonunda gerçekleştirilen açılışa; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, BAMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Azize Aktaş Yasa, il protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı.

Karma sergide; Dr. Öğr. Üyesi Azize Aktaş Yasa’nın “Kıbrıscık’tan Haneler ve Hamiler” fotoğraf sergisi, Dr. Öğr. Üyesi Melek Şahindokuyucu ve atölye öğrencilerinin “Kıbrıscık Güzellemeleri” resim sergisi ile Doç. Perihan Şan Aslan ve Dr. Öğr. Üyesi Şafak Çetin Özkan ve atölye öğrencilerinin “Geleneksel Dokuma Motiflerinden Seramik Yüzeylere” isimli seramik sergisi yer alıyor. Sergi açılışının ardından protokol üyeleri sergiyi gezerek, sanatçılardan eserlerle ilgili bilgi aldı.

“Kıbrıscık’la İlgili Üniversitemizin Çalışmaları, Bizim İçin Büyük Önem Arz Ediyor.”
    Açılış töreninde konuşan Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Türkiye’de bölgeler arası gelişmişlik farklarının giderek artması, bölgesel planların ve yerleşim yerlerinin planlama yaklaşımlarını ortaya çıkarması, şehirlerin önemini daha da artırmaktadır. Bu kadar önemli bir konuma gelen şehirlerin, kültürlerinden tarihine, ekonomiden eğitime, tarımdan sosyolojiye ve sanata her yönüyle uzmanlar tarafından genel çalışmalarla ele alınması, son derece önemlidir. Bugün burada Kıbrıscık’la ilgili üniversitemizin çalışmaları, bizim için büyük önem arz etmektedir.” dedi.

Önceki İçerik“Geleneksel Kore Çömlek Formları” Konulu Çalıştay Gerçekleştirildi
    Sonraki İçerik“Mesleki Tükenmişlik ve Alınacak Önlemler” konulu seminer gerçekleştirildi.