BAMER, Üniversiteler Arası Halk Kültürü Günleri’ne Katıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER), İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Üniversiteler Arası Halk Kültürü Günleri’ne katıldı. İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde 2 gün süren ve şölen havasında geçen etkinlikte Üniversitemizi BAMER öğrenci topluluğu üyeleri Güven Kelebek, Rıdvan Gencer, Emre Özdemir ve İlyas Rüzgar temsil ettiler.
    İTÜ Halk Bilimleri ve Sanatları Kulübü Halk Oyunları Topluluğu tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Halk Kültürü Günleri’ne ev sahibi üniversitenin yanı sıra AİBÜ, Boğaziçi, İstanbul, Hacettepe, Koç, Kocaeli, Orta Doğu Teknik, On Dokuz Mayıs, Amasya, Çukurova, Mustafa Kemal ve Dokuz Eylül üniversiteleri katıldı.
    Halk kültürümüzün zenginliklerini tanıtmak, halk bilimi alanında bilgi alış verişinde bulunmak ve halk kültürüne gönül vermiş öğrencileri bir araya getirmek amaçlarıyla düzenlenen etkinlikte, halk müziği konserleri verildi ve halk oyunları oynandı. Etkinlik kapsamında aynı zamanda folklor ile ilgili öğrencilere ve katılımcılara doğru bilgiler verebilmek amacıyla uzman kişiler tarafından eğitim seminerleri verildi ve söyleşiler yapıldı, Anadolu’nun geleneksel yaşamını ve yerel kıyafetlerini yansıtan sergiler düzenlendi.

Önceki İçerikTürkiye Üniversiteler Arası Hokey Şampiyonası AİBÜ’de Başladı
    Sonraki İçerikABD İstanbul Başkonsolosu Hunter, AİBÜ’yü Ziyaret Etti