BAMER Konferansında Bolu’nun Eğitimi Ele Alındı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adnan Altun, Üniversitemizin Bolu Valiliği ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirdiği araştırma kapsamında ‘Öğretmen ve İdareci Görüşlerine Göre Bolu’da Eğitim Sorunları’ konusunu ele aldı.

AİBÜ Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (BAMER) her hafta Gülezler Konağı’nda düzenlediği geleneksel konferansların bu haftaki konuğu, araştırmanın koordinatörlüğünü de yapan Yrd. Doç. Dr. Adnan Altun oldu. Konferansı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer ile öğretim elemanları ve öğrenciler izledi.

Konferansta, araştırma hakkında bilgi veren Altun, ilimizdeki eğitimin olumlu ve olumsuz sonuçlarını değerlendirdi. Kurumlar arası iş birliği potansiyeli ile okullaşma oranının yüksek olduğu Bolu’nun coğrafi konum, sosyoekonomik düzey ve güvenlik konularında iyi durumda olduğunu kaydeden Altun, okullarda velilerin ve öğretmenlerin eğitimi, okulların fiziki durumu, bürokrasi-yönetmelik gibi sorunlar yaşandığına dikkati çekti. Konferansın sonunda Yrd. Doç. Dr. Adnan Altun’a Prof. Dr. Mustafa Gençer tarafından teşekkür plaketi  takdim edildi.

Önceki İçerikEski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış AİBÜ’deydi
    Sonraki İçerikMevlana Değişim Programı Başvuruları Başlıyor