BAİBÜ’nün Sıfır Atık Projesine Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Destek

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (BAİBÜ) “Üniversiteliler ile El Ele, Sıfır Atıkla Yeşil Kampüse” projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmeye değer görüldü. Projeyle, ülkemiz için ekonomik değeri olan atıkların toplanması, yeniden kullanılması ve milli servete kazandırılması hedefleniyor.

Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Şube Müdürü Leyla Selimoğlu tarafından hazırlanan 56404 No’lu “Üniversiteliler ile El Ele, Sıfır Atıkla Yeşil Kampüse” projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projeleri Destek Programı 2020-I Genel Çağrı başvuruları kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje kapsamında, üniversitemize 3 adet geçici depolama alanı inşa edilecek. Üniversitemizde yapılacak çalıştay ve düzenli atık toplama etkinlikleriyle, öğrencilerimize ve personele çevre bilinci ve farkındalığı kazandırılacak. Bu etkinliklerle, üniversitemizde karbon ayak izinin azaltılması sağlanacak.

Gençlerin çevre sorunları ve hayvan hakları konusunda bilinç ve duyarlılığının artırılması, hayvanların ve çevrenin korunması çalışmalarına katkı verilmesi ve bu konudaki gönüllü faaliyetlerin desteklenmesi, gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılması, öğrencilerimizin gönüllülük faaliyetlerine katılımlarının artırılması ve gönüllülük çalışmalarının desteklenmesi, projenin hedefleri arasında yer alıyor.

Önceki İçerik5 Mart İzzet Baysal’ı Anma Programı
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Öğr. Gör. Yüksel Dilekçi ile Öğr. Gör. Nezahat Dilekçi’nin Babasının Vefatı)