BAİBÜ’nün Dünya ve Türkiye Üniversiteleri Arasındaki Başarısı Devam Ediyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, son yıllarda dünyanın saygın derecelendirme kuruluşlarının sıralama listelerinde sürekli yer alarak, sahip olduğu akademik başarısını tescilledi.

BAİBÜ, Times Higher Education (THE) tarafından 99 ülke ve bölgede, 2112 üniversiteyi değerlendirdiği World University Rankings 2022 Sıralaması’nda, 1201+’de yer aldı. Üniversitemiz, bu sıralamaya girebilen 66 Türk Üniversitesi arasında ise 26. oldu.

Kurumların dört alandaki performansını ölçerek; öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünümüne göre puanların verildiği Times Higher Education’ın bu yılki sıralaması; 14,4 milyondan fazla araştırma yayınında, 108 milyondan fazla alıntı analizi ve dünya çapında yaklaşık 22.000 bilim insanının anket dönütlerine göre 430.000’den fazla veri işlenerek ortaya çıkarıldı.

Rektör Alişarlı’dan Tebrik ve Teşekkür

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, ulusal ve uluslararası üniversite performans sıralamalarında elde edilen başarılardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu başarılarda emeği geçen tüm değerli akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, BAİBÜ ailesi adına kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

İlgili listeye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Önceki İçerikÜniversitemiz Kontenjanları Büyük Oranda Doldu
    Sonraki İçerik2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Yeni Kayıt Yaptıracak Öğrencilerimize Duyurular