BAİBÜ’lü Mühendislik Öğrencilerinin Artırılmış Gerçeklik Projesi TÜBİTAK BİGG Programında…

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin Artırılmış Gerçeklik (augmented reality-AR) projesi, TÜBİTAK 1512 Tekno Girişim Sermayesi Desteği (Bireysel Genç Girişim-BİGG) programında ilk aşamayı başarıyla tamamlayarak ikinci aşamaya geçmeye hak kazandı.

BAİBÜ Bilgisayar Mühendisliği son son sınıf öğrencileri İlker Güldalı, Mertcan Tarhan ve Yekta Yılmaz’ın, danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Şafak Kayıkçı’nın yaptığı bitirme projeleri Artırılmış Gerçeklik, sanal gerçeklikten farklı olarak öğrencilerin gerçek dünyayla ilgili algılarını ve etkileşimlerini artıyor.

Görsel nesneler, akıllı telefon ve tabletler aracılığıyla 3 boyutlu görüntüleniyor. Uygulama ile etkileşimi koordine eden, öğrencilerin elleriyle kavrayabileceği, uygulamaya tanımlanmış 3 boyutlu nesneler 360 derece incelenebiliyor ve böylece sanal duvar aşılıyor. Yani sadece izleyerek değil dokunarak öğrenme pekiştiriliyor. Uygulamanın kullanıcıya yönelik etkileşimli içeriği ile de öğrencilerin daha çok düşünüp tartışarak farklı fikirlere ulaşmaları ve bu özellikle de öğrenmede kalıcılığın artırılması amaçlanıyor.

TÜBİTAK 1512 BİGG programında ikinci aşamaya geçen projenin, Türk Milli Eğitimi’nin bilişim teknolojileri ayağını güçlendirmesi hedefleniyor.

Önceki İçerikBAİBÜ Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda Mezuniyet Töreni Yapıldı
    Sonraki İçerikBAİBÜ Öğrencilerinin Geliştirdiği Robot Kol, Üniversiteler Arası Robot Yarışmalarında İki Ödül Aldı