BAİBÜ’de Uluslararası Öğrenci Hareketliliği Çalışmaları Sürüyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), nitelikli uluslararası öğrenci sayısını artırmak, üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin ise, uluslararası üniversitelerde eğitim tecrübesi edinmelerini, farklı ülkeleri ve kültürleri tanımalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, uluslararası öğrenci hareketliliği ve değişimi konusunda Kazakistan’da, hem Kazakistan, hem de Türk Cumhuriyetlerindeki üniversiteleri kapsayan çalışmalar yapan  Miras Nagashbekov, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı ziyaret etti. Ziyarete, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül de eşlik etti.

Ziyarette, Kazakistan ve Türk Cumhuriyetleri ile yapılabilecek uluslararası öğrenci değişim programları ve iş birliğine yönelik protokol çalışmaları yapılması hususlarında görüşüldü. Ziyaretin sonunda, Miras Nagashbekov, Rektör Alişarlı’ya, Kazakistan’a özgü yöresel bir kıyafet hediye etti.

Önceki İçerik“Kristoloji Tartışmaları” Konulu Söyleşi
    Sonraki İçerikBAİBÜ’den Bolu Müftülüğüne Dezenfektan ve Maske