BAİBÜ’de Sosyal Transkript Uygulaması Başlıyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (BAİBÜ), öğrencilerin eğitim yaşamlarını ve mesleki kariyerlerini geliştirecek sosyal kazanımlarının belgeleneceği Sosyal Transkript uygulaması başlıyor.

Bu kapsamda Üniversitemiz Rektörlüğü, öğrencilerin, akademik eğitimlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde daha etkin olmalarına ve bu faaliyetlere katılımlarını belgeleyerek, kazanımlarını ve özgeçmişlerini zenginleştirmelerine katkı sağlamak amacıyla “Sosyal Transkript” uygulamasını hayata geçiriyor.

Sosyal Transkript, öğrencilerimizin aktif öğrenim süreçleri boyunca, Üniversitemizde ya da kamu kurumları bünyesinde düzenlenecek sosyal etkinliklere katılımları, bunun sonucunda elde edecekleri kazanımların tanınması ve bunların belgelenmesini içeriyor. Akademik Transkripten bağımsız olarak, öğrencilik süresince yapılan sosyal faaliyetleri ve bu faaliyetlerin sonucunda elde edilen kazanımları listeliyor.

Sosyal Transkript, Sosyal Faaliyetler ve Elde Edilen Kazanımları İçeriyor

Öğrenciler, katıldıkları bir sosyal faaliyetin transkripte görünebilmesi için, Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan sosyaltranskript.ibu.edu.tr web sayfasındaki başvuru arayüzü aracılığıyla kurumsal eposta ve şifreleri ile giriş yaparak başvuru yapabilecekler. Başvuru, sosyal faaliyeti tanımlayan formun, web üzerinden doldurulması ve faaliyete ilişkin kanıtın sisteme yüklenmesiyle yapılacak. Öğrenciler, Kulüpler ve Organizasyonlar, Topluma Hizmet, Kazanılan Dereceler ve Ödüller, Bilimsel Etkinlikler, Kültürel, Sanatsal ve Sportif Etkinlikler kategorilerinden uygun olan faaliyetlerinin Sosyal Transkriptlerine eklenmesini talep edebilecekler. Başvurular, 31 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılabilecek. Öğrenciler, değerlendirme dönemleri hariç başvuru yapabilecekler.

Başvuru sonuçlarına göre, Değerlendirme Komisyonu tarafından onaylanan faaliyetler, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan veri tabanına kaydedilecek. Bu faaliyetler, sınıflandırılmış şekilde ve kronolojik olarak Sosyal Transkripte görülecek. Öğrenci, Sosyal Transkriptini, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan web arayüzünden görebilecek ve bu belgeyi, çıktı olarak yazıcıdan alabilecek. Çıktı alınan transkriptlerde, sahte transkriptleri önlemek için doğrulama kodu uygulanacak.

Öğrencilerin sosyal faaliyetlerinin değerlendirilmesi, yılda 2 kez, güz ve bahar dönemlerinin akademik takvimde ilan edilen final sınavları süresince, Birim Değerlendirme Komisyonları tarafından yapılacak. Komisyon, öğrencilerin sosyal faaliyetlerine ilişkin başvurularını, sunulan kanıtlar çerçevesinde değerlendirerek kabul ya da reddedecek. Reddedilen başvurular, öğrenci arayüzünde ‘Red’ olarak, gerekçesi ile birlikte görülecek. Onaylanan başvurular ise, ‘Kabul’ olarak görülecek.

Önceki İçerikSağlık Bilimlerinde Kariyer Sempozyumu Programı / 3 Haziran 2021
    Sonraki İçerikÖğretim Görevlisi İlanı Ön Değerlendirme Sonuçları