BAİBÜ’de “Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Ediyoruz” Etkinliği Düzenlendi

Fiziksel aktivitenin insan sağlığına faydasına dikkat çekmek amacıyla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde “Hareket Et Sağlıklı Yaşa” etkinliği gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER), Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜYAM) ve Bolu İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, beden ve ruh sağlığını korumak için her gün 30 ila 60 dakika tempolu yürüyüşün önemine vurgu yapıldı.

Rektörlük binası önünden başlayan yürüyüşe, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümid Karlı, SÜYAM Müdürü Doç. Dr. Hanifi Üzüm, İl Sağlık Müdürlüğü temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

2 Km’lik Yol Boyunca Tempolu Yürüyüş

Sürdürülebilir sağlıklı yaşam için hareket etmenin önemine dikkat çeken katılımcılar, Rektörlük binası önünden başlayıp Mimarlık Fakültesi, Aktivite Merkezi ve Spor Bilimleri Fakültesi güzergahı boyunca devam eden ve İzzet Baysal Kültür Merkezi önünde sona eren toplam 2 km’lik yolda tempolu yürüyüş yaptı.

Yürüyüş öncesi “Hareket Et Sağlıklı Yaşa” etkinliği ve fiziksel aktivitenin önemi hakkında açıklama yapan Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Büşra Deligöz, teknolojik gelişmelerin sağladığı rahatlık ve konforun, insanları daha az hareketli bir yaşama yönlendirdiğine vurgu yaparak, “Fiziksel aktivitenin olmadığı bir yaşam, kalp damar hastalıkları, osteoporoz ve hipertansiyon gibi kronik hastalıkların sıklığını artırmaktadır. Sağlık; sosyal, ruhsal ve fiziksel anlamda tam bir iyilik halidir. Fiziksel aktivite ise, bu iyilik halini sağlayabilecek en önemli unsurlardan biri. Her fırsatta hareketli bir yaşamı sağlamaya çalışacağız. Mesela asansörü kullanmayacağız; 2, 3, 4 katı yürüyerek çıkacağız. Toplu taşıma araçlarını kullanırken birkaç durak önce ineceğiz ve yürüyeceğiz. Markete, çarşıya giderken, arabamızı biraz daha uzağa park edip yürüyüşümüzü artıracağız.” dedi.

Rektör Alişarlı: “Hareket Et Sıhhat Bul”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı bu güzel etkinliğe katkı veren tüm paydaşlara teşekkür etti. Öğrenciler, üniversitemizin akademik ve idari personelleri ile böyle güzel bir günde anlamlı bir etkinlikte bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Rektör Alişarlı “Hareket et sıhhat bul” diyerek yürüyüşü başlattı. Yürüyüş, trafik güvenliği alınan güzergahın tamamlanması ile sona erdi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/7d5f
    Önceki İçerikProQuest Ekim Ayı Online Eğitim Seminerleri