BAİBÜ’de Hekimlik ve Müzik Etkinliği

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (BAİBÜ) gerçekleştirilen “Hekimlik ve Müzik” konulu etkinlikte, müzikle tedavi ve müziğin hekim psikolojisine etkileri ele alındı.

    İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hanefi Özbek ve Doç. Dr. Volkan Gidiş, Tıp Fakültesi Prof. Dr. Şahap Kükner Konferans Salonunda düzenlenen Hekimlik ve Müzik konulu etkinliğin konuğu oldular.

    Programa; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Samettin Gündüz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

    Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, Tıp Fakültesi’nde eğitimlerine bu yıl başlayan yeni öğrencilerimize hitap ederek, mesleğin önemi hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Kurtoğlu, özetle “Tıp, çok kutsal bir meslek ve bizler insana hizmet ediyoruz. Çaresiz kalmış, gücü tükenmiş, bize sığınmış insanlara hizmet ediyoruz. Dolayısıyla kutsal bir mesleği icra etmek için yola çıktınız. Rabbim sizleri bu yolda başarılı kılsın.” dedi.

    Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him ise, öğrencilerimizin çok iyi bir üniversiteyi tercih ettiklerini vurgulayarak, alanında uzman akademisyenlerden iyi bir tıp eğitimi alacaklarını söyledi. Prof. Dr. Him, konuşmasında klinik derslerine başlamadan ve TUS hazırlıkları öncesinde Temel Tıp Bilimleri derslerinin mutlaka iyi anlaşılmış ve özümsenmiş olması gerektiği tavsiyesinde de bulundu.

    “Üniversitemizde Müzikoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Kurulmasını Amaçlıyoruz”

    Çok değerli hocamız Prof. Dr. Hanefi Özbek’in hekimlik mesleği ve müzik konusunda bilgiler vereceğini belirten Prof. Dr. Him, pek çok hekimin, mesleği dışında özellikle müzikle ilgilendiğini hatırlatarak, özetle “Hekimliğin, müzikle ne bağlantısı olabilir? Müzik dinleyen insanın vücudunda olumlu etkiler görülüyor. İnsan beyninde dopamin miktarı artıyor, bu da insanı mutlu ediyor. Hoşunuza giden müzikleri tekrar tekrar dinlemek istiyorsunuz. Müziğin, hastalıkların tedavisinde, tıpta kullanılmasına yönelik araştırmalar yapılmaya devam ediyor. Biz de Rektörlük olarak üniversitemizde Müzik Fakültesi kurulması ile ilgili bir teklif hazırlayıp YÖK’e gönderdik. Fakültede Müzikoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü kurulmasını da amaçlıyoruz.” dedi.

    Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji AD Başkanı Prof. Dr. Hanefi Özbek, Hekimlik ve Müzik konusunda yaptığı sunumda, beyin fonksiyonlarının oluşumunu ayrıntılı şekilde anlatarak, müziğin, beyin gelişimindeki önemini örneklerle açıkladı; ses, ritim, melodi, vurgu, armoni, frekans değişiklikleri vb. konularda öğrencileri bilgilendirdi. Prof. Dr. Özbek, bağlamanın Türkiye’nin her yöresinde çalınan milli bir saz olduğunu da sözlerine ekledi.

    Kanunda Doç. Dr. Volkan Gidiş eşliğinde üç parçasını seslendiren Prof. Dr. Özbek, ardından öğrencilere “do majör dizisi (iyonyan modu)”, “la minör dizisi (eolyen modu)” ve Kürdi makamı dizisi (frigyen modu)” örneklerini verdi. Program, hediye takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

    Önceki İçerik4/B Sözleşmeli Personel Alım İlanı (Canlı Model)
    Sonraki İçerikÜniversitemiz Öğretim Elemanlarına “Yükseköğretimde Kalite” Seminerleri Veriliyor