BAİBÜ’de Çevre İmtihanı ve Tasarruf Konferansı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu tarafından “Çevre İmtihanımız ve Tasarruf” konulu konferans düzenlendi. Konferansı, üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Kaya verdi.

Gerede Meslek Yüksekokulu’ndaki konferansta, öğrenci ve akademisyenlerle bir araya gelen Doç. Dr. Süleyman Kaya, “Ekolojik dengeyi insan bozuyor, bunu önlemek için önce insanı düzeltmemiz gerekiyor.” dedi.

Doç. Dr. Süleyman Kaya, Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de, Allah’ın has kullarının özelliklerinden birisinin, israf ve cimrilik etmeyip iktisatlı ve tutumlu davranma olarak dile getirildiğini vurgulayarak, “Dinimiz, iktisadı önermiş; israfı haram kılmıştır. İktisatlı davranış, bilinçli davranıştır. Tasarruf, üretim aşamasından tüketim aşamasına kadar çevreci olmak demektir.” diye konuştu.

Doç. Dr. Kaya, özetle “Aslında tasarruf, elimizdeki imkânları verimli kullanmak demektir. Zamanda, sağlıkta, ‘enerji, su, gıda ve benzerlerinin’ üretim ve tüketim aşamalarında gereklidir. Bu konularda özenli davranmak, Müslümanın imtihan alanlarından biridir ve hatta farz niteliğinde bir görevdir. Tasarruf sadece tüketimi azaltarak yapılmaz, verimliliği artırmak da bir tasarruftur.” ifadelerini kullandı.

Konferans, teşekkür plaketi ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

Önceki İçerikBAİBÜ’de Kıbrıscık Sempozyumu Başladı
    Sonraki İçerikSürdürülebilir Kalkınma Dernekleri Platformu’ndan Rektör Alişarlı’ya Ziyaret