BAİBÜ’de Bir Fakülte Kuruldu, Bir Fakültenin İsmi Değişti

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (BAİBÜ) Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi kuruldu. Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin ismi, Ziraat Fakültesi olarak değiştirildi.

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması, kapatılması, birleştirilmesi veya adlarının değiştirilmesine ilişkin 29.06.2020 tarihli ve 2704 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Eğitim-öğretim kalitesi ve bilim dünyasına katkı sağlayan araştırma ve çalışmaları ile vizyon ve hedefleri doğrultusunda çalışmalarına durmaksızın devam eden Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, bu kapsamda idari ve akademik yapısının güçlendirilmesi adına Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun kapatılması ve Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi kurulmasını teklif etmişti. BAİBÜ son değişiklikle fakülte sayısını 17’ye çıkarmış oldu.

Rektör Alişarlı Teşekkür Etti

Rektör Alişarlı son düzenlemeye ilişkin olarak yaptığı açıklamasında, BAİBÜ’nün akademik imkanlarıyla Bolu ve ülkesine katkı vermeyi sürdüreceğini vurguladı; “Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin Üniversitemize, Bolu’ya ve Gerede ilçesine hayırlı olmasını diliyorum. Bizlere bu imkânı tanıyan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a tüm idari ve akademik personelimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Önceki İçerikÖğr. Gör. Adem Bayındır’a Veda Yemeği Düzenlendi
    Sonraki İçerikAlişarlı’ya Genç Ofis Ziyareti