BAİBÜ’de Bağımlılıkla Mücadele Stantı Açıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (BAİBÜ) bağımlılık ve bağımlılıkla mücadele yolları hakkında gençleri bilgilendirmek amacıyla stant açıldı. Öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını geçirdiği kampüs içi mekanlardan biri olan  Aktivite Merkezi’nde açılan stanta ilgi yoğun oldu.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Yeşilay Bolu Şubesi iş birliğiyle, 25 Kasım Perşembe günü, 11.00-15-00 saatleri arasında “Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele” konulu stant etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him de destek verdi. Stantta görev yapan akademik personel ve öğrencileri yalnız bırakmayan Prof. Dr. Him, insanların yaşam kalitesini ciddi şekilde azaltan bağımlılık hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Etkinliğe; Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Dr. Ünal Barutçu, Başkan Yardımcısı Dr. Büşra Deligöz, Tütün Koordinatörü Neşet Yaşlı, Hemşire Tülay Parlak ve Selçuk Ekinci, Yeşilay Bolu Şube Başkanı İsmail Akgül, Genç Yeşilay Temsilcisi İlknur Yaren Akosman, Bolu İl Müftülüğü’nden Vaiz Durmuş Ateş ile Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli katıldı.

Bağımlılıkla Mücadele Stantında Teknoloji Bağımlılığına da Dikkat Çekildi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Makbule Tokur Kesgin, Öğr. Gör. Seher Zengin ve Arş. Gör. Dr. Songül Çağlar danışmanlığındaki Hemşirelik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri Elif Aksoy, Merve Doğan, Zehra Güler, Eda Nur Bütün, İclal Özdemir, Sinem Er, Gamze Nur Aslan, Eda Nur Göçer, Emine Nur Orhan, Firdevs Akel, Gülhan Aluş, Rozerin Dozen, Süleyman Sökmen ve Yunus Ayyıldız tarafından Sigara Bağımlılığı, Pasif Etkilenim ve Teknoloji Bağımlılığı konularında hazırlanan broşürler, stantı ziyaret eden öğrenci ve personele dağıtıldı; bağımlılıkla ilgili bilgilendirme yapıldı. Doktora Öğrencisi Hümeyra Hançer Tok tarafından Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi AMATEM hakkında bilgi verildi. Etkinlik alanına öğrencilerin dikkatini çekici afişler asıldı.

Önceki İçerikBOLİMDER Başkanı Altundağ ve Dernek Üyeleri, Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti
    Sonraki İçerikDünyaca Ünlü Turizmci BAİBÜ’nün Konuğu Oldu