BAİBÜ’de 15 Temmuz Gölköy Koşusu Gerçekleştirildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde “15 Temmuz Gölköy Koşusu” gerçekleştirildi.

Gölköy kampüsünde düzenlenen koşuyu, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür V. Ahmet Türköz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz, Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Kamil Gürel, Genel Sekreter İhsan Ağcan, dekanlar, akademik ve idari personel ilgiyle takip etti.

Üniversitemiz Rektörlük binasından başlayan 15 Temmuz Gölköy Koşusu, “Öğrenci/Profesyonel” ve “Halk” olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi. İdari Birimler Binası, Spor Bilimleri Fakültesi, Yemekhane, istikametinden Kongre Merkezi, otobüs durakları ve Mimarlık Fakültesi güzergâhında toplam 2 bin 250 metrelik parkurda yapılan Koşu, Rektörlük binası otoparkına kurulan tören alanında tamamlandı.

Dereceye Girenlere Madalyaları Takdim Edildi

Ardından Öğrenci/Profesyonel kategorisinde erkeklerde birinci olan öğrencilerimiz; Efe Berat İnce, ikinci M. Emin Karakuş ve üçüncü Onur Mantarcı’ya madalyaları Bolu Valisi Erkan Kılıç, öğrencimiz Aynur Meryem’e madalyası Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Halk Kategorisinde; birinci Mustafa Şen, ikinci Hamit Özdamar ve üçüncü Önder Yavuz’a madalyalarını Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür V. Ahmet Türköz taktı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, 15 Temmuz Gölköy Koşusuna iştirak eden tüm katılımcılara katılım belgesi verdi.

Rektör Alişarlı: “Hain Darbe Girişimlerine Bir Daha Asla Fırsat Verilmeyecektir.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı yaptığı konuşmasında, Gölköy koşusuna katılan ve dereceye giren tüm koşuculara, yarışmaya iştiraklerinden dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla darbecilere karşı direnen vatandaşlarımız sayesinde bastırılan hain darbe kalkışmasının 6’ncı yıldönümünü yaşadığımızı vurgulayan Rektör Alişarlı, özetle “Sayın Cumhurbaşkanımız o akşam meydanlara çıktı ve seslenişte bulundu. Bu çağrıya karşılık veren milletimiz de, O’nu yalnız bırakmayıp birlikte meydanlara indi ve bu hain darbe girişiminde bulunanların karşısına dikilerek bastırdı. Bu büyük mücadelede şehitler verdik, gazilerimiz oldu. Ümidimiz ve beklentimiz şudur ki, milletimiz bu tür hain darbe girişimlerine bir daha asla fırsat vermeyecektir. Kamu ve özel sektör kurumlarıyla ve STK’larıyla birlikte necip milletimiz, tarihinden de gelen güç ve iradeyle hain kalkışmaların karşısında olduklarını ve olacaklarını göstermişlerdir. Allah-û Teâlâ hiçbir zaman bu aziz milleti yalnız bırakmasın. Şehitlerimizin ruhu şâd olsun, gazilerimize Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin. 15 Temmuz Gölköy Koşu organizasyonumuzu bu direnişi yaşatmak ve geleceğe aktarmak için yaptık. Bundan sonraki yıllarda da bu ruhu canlı tutmak için yapmaya devam edeceğiz. Koşuya iştirak eden tüm sporcularımıza, öğrencilerimize ve halkımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Rektör Alişarlı’nın konuşmaları ardından 15 Temmuz Gölköy Koşu organizasyonu toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

Önceki İçerikÜniversitemiz Bayramlaşma Programı
    Sonraki İçerikBAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Mezuniyet Töreni