BAİBÜ ve Moldova Komrat Devlet Üniversitesi Arasında Akademik İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Moldova Komrat Devlet Üniversitesi ve Kişinev Bahçecilik ve Gıda Teknolojileri Bilimsel Araştırma Enstitüsü ile işbirliği anlaşmaları imzaladı.

İkili anlaşmalarda bulunmak üzere Üniversitemize gelen Moldova heyetini Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı makamında ağırladı. Heyette; Komrat Devlet Üniversitesinden; Doç. Dr. Serghei Cara, doktora öğrencisi Alla Cara; Kişinev Bahçecilik ve Gıda Teknolojileri Bilimsel Araştırma Enstitüsünden Prof. Dr. Nicolae Taran, Prof. Dr. Eugenia Soldatenco, Doç. Dr. Olga Soldatenco ve araştırmacı Natalia Taran yer aldı. Ziyarette BAİBÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Prof. Dr. Turan Karadeniz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him de hazır bulundu.

BAİBÜ ve Moldova Komrat Devlet Üniversitesi arasında yapılan anlaşmaya göre üniversiteler; her alanda akademik eğitim faaliyetleri, araştırma projeleri, ortak bilimsel ve teknik konferanslar, laboratuvar çalışmaları, sempozyumlar ve sergiler düzenleyecekler. Karşılıklı olarak öğretim üyesi değişimi ve ziyaretler, öğrenci stajları, yüksek lisans ve doktora ortak programları açılabilecektir. Akademik yayınlar ve kütüphane materyalleri dahil olmak üzere basım yayın alışverişleri de yapılabilecek.

YÖK tarafından diploma denkliği tanınan Komrat Devlet Üniversitesi ile mevcut olan Erasmus ve Mevlana anlaşmaları çerçevesinde de öğrenci ve araştırmacı hareketliliği de yapılacak. Ayrıca Komrat Devlet Üniversitesi, BAİBÜ Meslek Yüksekokul öğrencilerimize lisans tamamlama imkanı sunacak.

BAİBÜ ve Kişinev Bahçecilik ve Gıda Teknolojileri Bilimsel Araştırma Enstitüsü ile yapılan anlaşmaya göre ise tarım ve gıda alanları ağırlıklı olmak üzere ortak araştırma ve geliştirme projeleri yapılacak, öğrenci stajları gerçekleştirilecek.

Önceki İçerikBAİBÜ’lü Akademisyenler, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde Yer Aldı
    Sonraki İçerikÖSYM Sınavlarına İlişkin Açıklama