BAİBÜ ve MARKA Bölgesel Kalkınma Projelerinde İş Birliği Yapacak

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ve MARKA Proje Uygulama Birimi Başkanı Aziz Onur Aladağ, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Gürel ve Prof. Dr. Aydın Him ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu da katıldı.

MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, BAİBÜ-MARKA iş birliğinde, özellikle üretim ve istihdama yönelik çalışmalar içeren sosyal projeler hazırlayarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunmak istediklerini söyledi.

Dr. Mustafa Çöpoğlu: “BAİBÜ’nün Katkısı Projelerimize Güç Verecektir”

Üretim ve istihdama yönelik olması sebebiyle, özellikle yerel yönetimler, kooperatifçilik ya da Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) benzeri projeler üretilmesini hedeflediklerini kaydeden Dr. Çöpoğlu, özetle “Üniversitemizin, Ziraat, Mühendislik, Tıp ve benzeri güçlü fakülteleri ve ekipleri var. Tarımla ilgili, kırsal kalkınmayla ilgili çalışmaların yanı sıra sanayi ve üretim alt yapılarına dönük projeler üretilebilir. Hocalarımız, tecrübelerini piyasaya, iş dünyasına aktarmış olurlar. MARKA olarak biz de, projelere destek veririz. Projelerin yürütülmesinde ve sürdürülebilirliğinde üniversitenin önemi çok büyük. Bakanlık, yürütücülüğünü üniversitelerin yaptığı projelere daha sıcak bakıyor. Bolu’dan 3 proje göndereceğiz. Tüm projelerde üniversitemizin olmasını isteriz. BAİBÜ’nün katkısı projelerimize güç verecektir.” diye konuştu.

MARKA Proje Uygulama Birimi Başkanı Aziz Onur Aladağ ise, üniversitede, MARKA’nın projelere verdiği destekleri tanıtan bir sunum yapabileceğini, fakültelerden akademisyenlerin bu etkinliğe davet edilerek, yeni proje fikirleri konusunda görüş alışverişinde bulunulabileceğini ve projelerin, uygun destekleme programlarına yönlendirilebileceğini vurguladı.

Rektör Mustafa Alişarlı: “Üniversitemizin Akademik Birikimi Tüm Kurumların Hizmetinde”

BAİBÜ-MARKA iş birliği çalışmalarının önemine vurgu yapan Rektör Alişarlı, proje üretimi ve çalışmalarında, ilgili kamu ve özel kuruluşlara katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti. Alişarlı; Üniversite olarak akademik altyapımızı ülkemizin hizmetine sunmak adına kamu ve özel sektörle birlikte bölgesel kalkınma odaklı birçok proje gerçekleştirdik. MARKA’nın bölgesel kalkınma hedeflerini biliyor çalışmalarını takip ediyoruz. Üniversitemiz ve MARKA beraber yapılacak çalışmalar için hazırız.” dedi.

Ziyaretin sonunda, Dr. Mustafa Çöpoğlu, Rektör Alişarlı’ya bugüne kadar yapılmış tüm MARKA projelerini içeren bir kitap takdim etti; Rektör Alişarlı ise, Dr. Çöpoğlu’na, üzerinde üniversitemizin logosunun olduğu hatıra tabağı armağan etti.

Önceki İçerikTaziye Mesajı (Prof. Dr. Güngör Karauğuz’un Annesinin Vefatı)
    Sonraki İçerikAkademik Yılı’nın İlk Dersini, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Dr. Murat Yılmaz Verdi