BAİBÜ ve AFAD Arasında İmzalanan Afet Eğitimi Protokolü Kapsamında Eğitimler Başladı

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) ile Bolu Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arasında imzalanan afet öncesi, esnası ve sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin eğitim ve iş birliği protokolü kapsamında, Üniversitemizde görev yapan tüm idari ve akademik çalışanlara verilecek AFAD eğitimleri verilmeye başlandı.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda, Covid-19 tedbirlerine uygun şekilde gerçekleştirilen eğitim programının açılışına; Genel Sekreter Murat Tok, Genel Sekreter Yardımcısı Nihani Yıldırım, Personel Daire Başkanı Mustafa Tanrıkulu, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Bayram Kaya, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Mustafa Demirel ile  AFAD eğitimcileri ve eğitim alacak personeller katıldı.

    Eğitimler, toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet riskinin azaltılması ve afet öncesi önlem alınması amacıyla, İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı çalışmaları kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile Bolu Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arasında, Mart ayında imza altına alınan karşılıklı eğitim ve iş birliği protokolü çerçevesinde yapılıyor. İlk aşamada personellere verilecek eğitimler, yüz yüze eğitimlerin başlamasıyla birlikte öğrencilere de verilecek.

    “15-65 Yaş Arası Herkes AFAD Gönüllüsü Olabiliyor”

    Açılış konuşmalarının ardından başlayan eğitimler kapsamında Bolu AFAD’da görev yapan Hasan Basri Yücel, başta deprem olmak üzere sel, yangın ve benzeri afetlerde, öncesi, esnası ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında Üniversite personeline aydınlatıcı bilgiler verdi; hedeflerinin, bu eğitimleri 50 milyonun üzerinde vatandaşa vermek olduğunu söyledi.

    Afetlerden sonraki ilk 72 saat içerisinde hemen yardım gelemeyebileceğine işaret eden Yücel, “AFAD Gönüllüsü olmanızı önemle rica ediyoruz. Afetler esnasında bize çok fazla personel gerekmekte. Sizler gönüllü olursanız, afetler esnasında profesyonel ekipler enkaza müdahale ederken, sizler onlara yardımcı olabilirsiniz. Malzeme taşıyabilirsiniz, iyileştirme çalışmalarına katılabilirsiniz. Bu alanlara ait ileri eğitimlerini vermekteyiz. Şu anda, 15-65 yaş arası herkes AFAD Gönüllüsü olabiliyor.” dedi.

    AFAD Gönüllüsü olmak için yapılması gerekenler hakkında da bilgi veren Yücel, “AFAD Gönüllüsü nasıl olacağız? Gönüllülük Projesi; afet öncesi, esnası ve sonrası faaliyetlerde gönüllü olmak isteyen  vatandaşlara, görev alanlarında eğitimler veriyor ve gönüllülük sistemi içerisindeki performanslarını takip ediyor. Herkese açık, uzaktan eğitimler ve sonrasında yüz yüze eğitimlerle devam edecek olan Gönüllülük Projesi, gönüllülerin katılımını ve bilgilendirilmesini kapsayan bir sistem olarak kurgulandı. Başvurular, e-devlet üzerinden alınıyor. Başvuru yapan kişiler, sms ve e-mail yoluyla yönlendiriliyor.” diye konuştu.

    Haftada 4 gün sürecek eğitimler, 30 Temmuz 2021’de tamamlanacak.

    Önceki İçerik2. Uluslararası CEO İletişim, Ekonomi ve Organizasyon Sosyal Bilimler Kongresi / 19-22 Ağustos 2021 / Tiflis Gürcistan
    Sonraki İçerikBolu Gelincik Hanımeli Üyelerinden Rektör Alişarlı’ya Ziyaret