BAİBÜ, URAP Üniversite Sıralamasında 47’nci Sıraya Yükseldi

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda sıralayan ODTÜ URAP Araştırma Laboratuvarı’nın 2020-2021 sonuçlarına göre, Türkiye’deki 166 üniversite arasında 47’nci sıraya yükseldi.

    Kurulduğu 2009 yılından bu yana her yıl, üniversitelerin akademik başarılarını, geliştirdiği bilimsel sıralama sistemi ile kamuoyuyla paylaşan ODTÜ University Ranking by Academic Performance (URAP) Laboratuvarı, Türkiye’deki 166 üniversitenin akademik performanslarının sıralandığı listeyi açıkladı. Sıralamada, Clarivate Analytics/InCites ile YÖK’ün yayımladığı veriler kullanıldı.

    BAİBÜ, URAP Üniversiteler Sıralamasında 7 Sıra Birden Yükseldi

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, geçtiğimiz yıl 54’üncü sırada yer aldığı URAP sıralamasında bu yıl, 7 sıra birden yükselerek 47’nci oldu. 455.92 olan toplam akademik performans puanını da 479.9’a yükseltmeyi başardı.

    Üniversitemiz, makale ve atıf sayısı, bilimsel doküman, doktora ve öğretim üyesi/öğrenci kategorilerinde geçen yıl aldığı tüm puanları artırarak, 166 üniversite arasında 47’nci sıraya çıkmış oldu.

    Rektör Alişarlı: “Akademisyenlerimizi Kutluyorum”

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin başarısıyla ilgili bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, son verilerideki hızlı yükselişin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek proje ve bilimsel çalışmalara her zaman destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

    Rektör Alişarlı,“Bu başarıda emeği geçen tüm değerli akademisyenlerimizi kutluyor, BAİBÜ ailesi adına kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

    URAP, Akademik Performansın Temel Göstergelerini Değerlendiriyor

    Türk üniversitelerinin akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırmalarına yardımcı olmayı hedefleyen URAP sıralamasında, Türkiye’deki 110 devlet ve 56 vakıf üniversitesinin, makale, atıf, bilimsel doküman, doktora ve öğretim üyesi/öğrenci göstergelerinden aldıkları puanlar değerlendirildi.

    Yükseköğretim kurumları arasındaki farklılıklar göz önüne alınarak, devlet-vakıf, tıp fakültesi olan-olmayan, 2000 yılı öncesi-sonrası kurulan üniversiteler, kendi grupları içinde ayrıca sıralandı. Üniversitelerde görev yapan toplam öğretim üyesi sayısı 82 bin 305, öğrenim gören öğrenci sayısı ise 2 milyon 294 bin 108 oldu.

    Ölçülebilir akademik performansın temel göstergeleri olan makale ve atıf sayıları değerlendirildiğinde, etki değeri yüksek dergilerde (Q1, Q2, Q3) toplam 31 bin 271 makale yayımlandı. Bu makalelerin yüzde 84’ü devlet üniversiteleri tarafından yayımlandı. Üniversitelerin son 5 yılda aldığı toplam 1 milyon 290 bin 687 atıfın yüzde 85’i de devlet üniversitelerine ait oldu.

    URAP 2020-2021 Türkiye üniversite sıralama tablolarına http://tr.urapcenter.org adresinden ulaşılabilir.

    Önceki İçerikÖğretim Üyesi ve Öğretim Elemanı Alımı İlanı
    Sonraki İçerikİBUZEM-Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı (2. Dönem)