BAİBÜ, Uluslararası Öğrenci Sayısını Geçen Yıla Göre 2 Kat Artırdı

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), uluslararasılaşmaya dönük yaptığı çalışmalarla, uluslararası öğrenci sayısını her geçen yıl bir önceki yıla göre iki kat oranla artırıyor.

    Üniversitemiz, ülkemizin yükseköğretim alanında uluslararasılaşma düzeyi ile nitelikli uluslararası öğrenci sayısının artırılmasının hedeflendiği 11’inci Kalkınma Planı kapsamında, 2019 yılında 506 olan uluslararası öğrenci sayısını bu yıl 2 kattan fazla artırarak, 1174’e çıkarmayı başardı. 78 olan lisansüstü öğrenci sayısı ise 179’a yükseldi. Halen 75 farklı ülkeden uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitemizin, 2018 yılında ise, 304 önlisans ve lisans, 12 lisansüstü uluslararası öğrencisi bulunuyordu.

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, 11’inci Kalkınma Planı ve YÖK’ün uluslararasılaşma hedeflerine uygun yaptığı çalışmalar, aldığı kararlar ve hedefler doğrultusunda uluslararası öğrenci sayısını yıldan yıla hızla artırmayı başardı.   

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Türkiye son yıllarda, dünyada en çok uluslararası öğrenci çeken ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Ülkemizin önümüzdeki yıllarda da yükselişini sürdürerek, ilk 10 ülke içinde daha üst sıralarda yer alması hedefleniyor.

    YÖK’ün yükseköğretimde hedef odaklı uluslararasılaşma politikası kapsamında, ülkemizdeki uluslararası öğrenci sayısı, son yıllarda büyük artış gösteriyor. Prof. Dr. Saraç’ın yaptığı açıklamaya göre, UNESCO’nun 2018 yılı verileri ışığında, 2014 yılında ülkemizde 48 bin 183 olan uluslararası öğrenci sayısı, 2018’de yaklaşık 2 buçuk kat artarak 125 bin 138’e yükselmiş bulunuyor. 2019’da 154 bin, bugün itibariyle 200 bini aşan uluslararası öğrenci sayısının, 2021 yılında 220 bini geçmesi hedefleniyor.

    Prof. Dr. Yekta Saraç, açıklamasında “Böylelikle dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almayı kendisine hedef olarak belirleyen Türkiye, bu hedefine ilk olarak yükseköğretim alanında ulaştı. Dünyadaki toplam uluslararası öğrenci havuzundan Türkiye’nin payı, Yeni YÖK’ün ilk dört yılında yüzde 110 arttı.” ifadelerini kullandı.

    Önceki İçerik‘Türkiye’de Av Turizminden Fotoğraf Avcılığına’ Paneli
    Sonraki İçerikBAİBÜ, GreenMetric Çevreci Üniversiteler Sıralamasında Yükseliyor