BAİBÜ, Uluslararası Buğday Nematodları Sempozyumu’na Ev Sahipliği Yapacak

Uluslararası Mısır ve Buğday Geliştirme Merkezi CIMMYT Türkiye Temsilcisi Dr. Abdelfattah Dababat ile Tarım ve Orman Bakanlığı Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü ve aynı zamanda Uluslararası Kışlık Buğday Geliştirme Programı IWWIP Türkiye Koordinatörü Dr. Fatih Özdemir, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı ziyaret ettiler.

Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmeye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi ile Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa İmren ve Doç. Dr. Göksel Özer de katıldı.

Görüşmede, CIMMYT Türkiye SBP (Toprak Kökenli Patojenler) Grubu ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı enstitüler ve üniversiteler ile yapılan iş birlikleri, akademik çalışmalar ve organizasyonlar değerlendirildi.

CIMMYT Türkiye SBP Grubu tarafından 2009 yılından bu yana iki yılda bir, Bitki Paraziti Nematodlar konusunda gerçekleştirilen Uluslararası Buğday Nematodları Sempozyumu’nun (International Cereal Nematode Symposium) 2021 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (BAİBÜ) düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Yıllardır devam eden bu önemli uluslararası sempozyum, en son geçtiğimiz yıl Hindistan’da gerçekleştirilmişti. Sempozyumla ilgili bilgilere aşağıdaki linkten ulaşılabilir:  https://www.cimmyt.org/events/7th-international-cereal-nematodes-symposium/

Uluslararası Katılımlı 8. Bitki Koruma Kongresi Bu Yıl BAİBÜ’de Olacak

BAİBÜ, tarımsal gelişmeye akademik ortam sağlama adına bu yıl 24-28 Ağustos tarihleri arasında Uluslararası Katılımlı 8. Bitki Koruma Kongresi’ne ev sahipliği yapacak. Kongre, Bitki Koruma araştırma alanında tanınmış akademisyenleri, bilim insanlarını ve sektör temsilcilerini kendi çalışma alanlarıyla ilgili deneyimleri paylaşmak ve karşılıklı fikir alışverişi yapabilmeleri için bir platform oluşturmayı amaçlıyor. Programda Bitki Koruma ve Alt Disiplinlerinin temel konuları yanında güncel konulara ve yeni gelişmelere de yer verilecek.

8. Bitki Koruma Kongresi bilgilerine aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

Önceki İçerikTaziye Mesajı (Prof. Dr. Uğur ESER’in Kardeşi’nin Vefatı)
    Sonraki İçerikBAİBÜ Eğitim Fakültesi Türk Halk Müziği Konseri