BAİBÜ, Uluslararası Askeri Savunma Sistemleri Yarışması’nda “En İyi Tasarım” Ödülünü Aldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Abdullah Taşpınar ve Öğr. Gör. Mehmet Ümit Meterelliyoz, FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. tarafından düzenlenen FNSS Mildesign 2019 Uluslararası Askeri Kara Araçları Tasarım Yarışması’nda “En İyi Tasarım” ve “Mansiyon” ödüllerini aldılar.

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. tarafından 2011 yılından bu yana 4 yılda bir düzenlenen yarışmanın bu yılki konusu, “Hibrit, insanlı ve ihtiyaç halinde uzaktan komuta edilebilen, balistik korumaya sahip, görev ve yetenekleri modüler olarak değişebilen, yenilikçi Askeri Kara Aracı kavramsal tasarımı” oldu.

BAİBÜ Mimarlık Fakültesi öğrencisi Abdullah Taşpınar ve danışman hocası Öğr. Gör. Mehmet Ümit Meterelliyoz’un projeleri, “Profesyonel” ve “Öğrenci” kategorilerinde yarışan 578 proje arasında uluslararası seçici kurul tarafından “En İyi Tasarım” ve “Mansiyon” olmak üzere iki dalda ödüle layık görüldü.

Abdullah Taşpınar ve Öğr. Gör. Mehmet Ümit Meterelliyoz ödüllerini, dünyanın önemli savunma sanayi fuarlarından olan IDEF’19’da düzenlenen törende FNSS Teknoloji Grup Başkanı Can Özelçi’den aldılar.

Önceki İçerikBAİBÜ Öğrencilerinin Geliştirdiği Robot Kol, Üniversiteler Arası Robot Yarışmalarında İki Ödül Aldı
    Sonraki İçerikİzzet Baysal Şükran Günleri / 10-11-12 MAYIS 2019