BAİBÜ Turizm Fakültesi’nden Turizm Haftası Etkinlikleri

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Turizm Fakültesi tarafından, turizme ilginin artırılması amacıyla, ülkemizde her yıl Nisan ayında gerçekleştirilen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl, 4 çevrimiçi söyleşi düzenlendi.

Turizm Fakültesi Dekanlığı tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında, Turizm Fakültesi’nde görev yapan akademisyenlerimiz, sektörün tanınmış simalarını konuk ettikleri keyifli söyleşiler gerçekleştirdiler ve alanında uzman isimleri öğrencilerimizle bir araya getirdiler.

Gastronomi ve TV Programları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Kurnaz moderatörlüğünde gerçekleştirilen ilk etkinliğe, Orni Restoranın Kurucu Şefi Ceyda Baza konuk oldu. Gastronomi ve TV programları üzerine yapılan keyifli söyleşide,  gastronominin kitle iletişim araçları ile etkileşimleri ve bunların farklı boyutları, gastronomiye duyulan ilgi ve güncel bir alan olan gastronominin popülerleşme süreçleri ele alındı.

Geçmişten Günümüze Troya

Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hande Akyurt Kurnaz moderatörlüğünde düzenlenen ikinci söyleşide, dünya tarihi açısından önemi büyük olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan, Kaz Dağlarının eteklerindeki antik kent Troya konu edinildi. Profesyonel Turist Rehberi Onur Akgül, turizm rehberliği, dünya tarihi ve efsaneleri açısından önemli bir merkez olan Troya hakkında, söyleşiye çevrim içi katılan öğrencilerimize bilgiler verdi.

Doğa Yürüyüşü, Dağcılık ve Macera Turizmi

Ülkemizin önemli dağcılık kulüplerinden biri olan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Orhan Kozan ise, YouTube’dan gerçekleştirilen “Doğa Yürüyüşü, Dağcılık ve Macera Turizmi” konulu söyleşinin konuğu oldu. Turizm İşletmeciliği Bölümü’nden Araştırma Görevlisi Gökçe Yasemin Ersöz moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide, macera sporları üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

Zamanda 12 Bin Yıllık Yolculuk: Göbeklitepe

Turizm Haftası kapsamında son etkinlikte, yerleşik yaşama geçişin ilk izlerini barındıran, dünyada bilinen ilk ibadet merkezi olan Göbeklitepe’ye yolculuk yapıldı. Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İsa Bayhan moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Zamanda 12 Bin Yıllık Yolculuk: Göbeklitepe” konulu söyleşiye, Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Başak Kuzakçı ve Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban konuk oldular.

Önceki İçerikTaziye Mesajı (Fatma Yıldırım’ın Annesinin Vefatı)
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Durmuş Özdemir’in Annesinin Vefatı)