BAİBÜ Tıp Fakültesi Mezunları Hekimlik Yeminlerini Ettiler

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Tıp Fakültesi’nden bu yıl mezun olan genç hekimlerimiz, pandemi nedeniyle açık havada sosyal mesafeye uygun şekilde düzenlenen yemin töreninin ardından yeni hayatlarına uğurlandılar.

BAİBÜ Tıp Fakültesi 12’nci dönem 105 öğrencinin mezuniyet töreni pandemi önlemleri kapsamında BAİBÜ açık spor sahasında gerçekleştirildi. Aileler gurur duydukları mezun evlatlarını yalnız bırakmayarak spor sahası yanından izlediler. Törene; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Dekan Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dekan Kurtoğlu: “Üniversitemiz 12 Yılda Ülkemize 837 Hekim Kazandırdı”

Törende ilk konuşmayı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu yaptı. Kurtoğlu, özetle “Fakültemiz bugün itibariyle 105 öğrencisini mezun ediyor. Bugün geride kalan 12 yılda verdiğimiz 732 mezuna eklenecek pırıl pırıl 105 genç hekimimiz ile birlikte ülkemize toplam 837 hekim kazandırmış bulunmaktayız ve bununla gurur duyuyoruz.” dedi.

Rektör Alişarlı: “Sizlerden Her Zaman Gurur Duyacağız”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, genç hekimleri tebrik ederek başladığı konuşmasında; “Pandemi nedeniyle buruk da olsa gerçekleştirdiğimiz yemin töreninizin hayırlı olmasını, sizlere hayır kapıları açmasını Cenab-ı Hak’tan diliyorum. Sizler için artık yeni bir dönem başlıyor. Bundan sonra hekimlik mesleğini en iyi şekilde yerine getireceğinize yürekten inanıyorum. Artık hayata atılacaksınız, hem yuva kuracaksınız, hem de vatana ve millete hizmet edeceksiniz. Bu noktada da sorumluluklarınız, yükümlülükleriniz ağır olacak. Toplumun barışının, huzurunun ve refahının birer elçileri ve garantörleri olacaksınız.” dedi.

Öğretim üyelerinin ve öğrencilerin belirli günlerde giydikleri cübbeler ile hekimlerin meslek yaşamlarında kullandıkları beyaz önlüklerin önemine değinen Rektör Alişarlı, özetle şunları söyledi:

“Bugün hepimizin üzerinde cübbelerimiz var. Sizler meslek yaşamınızda beyaz önlük giyeceksiniz. Hem cübbenin hem de beyaz önlüğün bazı özellikleri var, bazı kıymetli değerleri taşıyorlar. Ciddi sorumlulukları ve yükümlülükleri var. Baktığınızda cübbe, yakasız; aynı kefen gibi. Cübbe aynı zamanda düğmesiz; yani kimseye minnet etmiyorsunuz, bir bağlılığınız yok. Yaptığınız her işte vicdanınızla baş başa kalıyorsunuz. Cübbenin bir diğer özelliği de cebinin olmaması, dünyalık hiçbir beklenti yok, mesleki bir etikle bu işi yapıyorsunuz. Bu açıdan cübbe, büyük bir kıymet taşıyor.

Peki beyaz önlük neyi ifade ediyor? Taşıdığı pek çok değer var: Vicdanı taşıyor, ahlakı taşıyor, etiği taşıyor, tüm duygularınızı taşıyor. Aynı zamanda birazdan Sayın Hocamla birlikte edeceğiniz yemindeki tüm değerleri, sorumlulukları taşıyor ve bunları sizlerin omuzlarınıza yüklüyor. Rengi beyaz, bu ne demektir? Saflığı ve temizliği simgeliyor. Aklınızdan çıkarmayın ki beyaz olan, leke kabul etmez.”

Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nden mezun olan genç hekimlerin mesleki başarılarının yanı sıra iyi, vicdanlı ve kaliteli birer insan olmalarından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesi olarak her zaman gurur duyacaklarını vurgulayan Rektör Alişarlı, mezunları kutlayarak, sözlerini, “Bugünkü mezuniyet töreninin hepinize hayırlı olmasını diliyorum, yolunuz ve bahtınız açık olsun. Allah ayağınıza taş değdirmesin, sizleri hep başarılı kılsın.” diyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. M. Hayri Erkol, mezunlara Hekimlik Yemini ettirdi. Tören, kep fırlatılması ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Önceki İçerikRektör Alişarlı, YÖKAK Toplantısına Katıldı
    Sonraki İçerikSürekli İşçi Alımı Sözlü Sınav Sonuçları