BAİBÜ, THE Sıralamasında, Dünyanın En İyi Genç Üniversitelerinden Biri Oldu

Son yıllarda dünyanın saygın derecelendirme kuruluşlarının sıralama listelerinde yer almayı sürdüren Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), bu kez Times Higher Education (THE) Dünyanın En İyi Genç Üniversite Sıralamasına girmeyi başardı.

Üniversitemiz, geçtiğimiz yarım yüzyılda kurulan dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında 401+ arasında yer aldı. Listeye giren 31 Türk üniversitesi arasında ise, 18’inci oldu.

50 yaşından küçük dünya üniversitelerinin sıralandığı Times Higher Education (THE) listesinde, 68 bölgede yer alan üniversiteler, mevcut en kapsamlı ve dengeli karşılaştırmaları sağlamak için tüm temel misyonları, öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açılarından değerlendirildi. Toplam 475 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada, 13 performans göstergesi kullanıldı.

Rektör Alişarlı’dan Tebrik ve Teşekkür

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, ulusal ve uluslararası üniversite performans sıralamalarında elde edilen başarılardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu başarılarda emeği geçen tüm değerli akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, BAİBÜ ailesi adına kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Önceki İçerikGerede Adli Protokolünden Rektör Alişarlı’ya Ziyaret
    Sonraki İçerikBAİBÜ Öğrencilerinin Projeleri TÜBİTAK Desteği Aldı