BAİBÜ, THE Sıralamasında Bu Yıl Da Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Arasında

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, dünyanın saygın derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) sıralamasında, dünyanın en iyi genç üniversiteleri listesindeki yerini korudu. Üniversitemiz, son 50 yılda kurulan dünyanın en iyi genç üniversiteleri sıralamasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 401+ arasında yer aldı.

THE Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri sıralaması, dünyadaki 50 yaşından küçük üniversiteleri listeliyor. Bu kapsamda üniversiteler, mevcut en kapsamlı ve dengeli karşılaştırmaları sağlamak amacıyla temel misyonları, öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açısından değerlendirildi. THE World University Rankings ile aynı 13 performans göstergesi kullanıldı. Geçen yıl 68 bölgede 475 üniversitenin sıralandığı listede bu yıl, 74 bölgede 539 üniversite sıralamaya girebildi.

Buna göre sıralamaya bir önceki yıla göre daha fazla üniversite girmiş, sıralamadaki yerini koruyan Üniversitemiz başarısını artırmış bulunmaktadır.

Rektör Alişarlı’dan Teşekkür

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, bölge ve üniversite sayısı artmasına rağmen listedeki istikrarını koruyan Üniversitemizin, sıralamalardaki yerini yükseltmek için gayret göstermeye devam edeceklerini vurgulayarak, bu başarıda emeği geçen akademik ve idari personel ile öğrencilerimizi tebrik etti. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesi adına teşekkürlerini iletti.

Önceki İçerikBAİBÜ, 15 Temmuz Derneği STK ve Basın Buluşmasına Ev Sahipliği Yaptı
    Sonraki İçerikDursun Ay Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti